Notebookcheck Logo

Galaxy Uitgepakt | Samsung lanceert Galaxy Watch Ultra als Galaxy Watch5 Pro opvolger om het op te nemen tegen Apple Watch Ultra series

De Galaxy Watch Ultra is verkrijgbaar in grijs, zilver en wit. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
De Galaxy Watch Ultra is verkrijgbaar in grijs, zilver en wit. (Afbeeldingsbron: Notebookcheck)
Samsung heeft nu zijn eerste Galaxy Watch met de merknaam 'Ultra' geïntroduceerd. De Galaxy Watch Ultra is in feite een opvolger van de Galaxy Watch5 Pro en heeft een groter scherm dan de Galaxy Watch7, een grotere batterij en 10 ATM waterdichtheid.

Samsung heeft eindelijk een opvolger voor de Galaxy Watch5 Pro (momenteel $149,99 - vernieuwd op Amazon), zij het zonder 'Pro'-merk. In plaats daarvan heeft het bedrijf de Galaxy Watch-serie geharmoniseerd met zijn andere vlaggenschip-productlijnen, zoals de Galaxy S-smartphones. De Galaxy Watch-serie bestaat nu dus uit de Galaxy Watch7 en de Galaxy Watch FE die Samsung vorige maand introduceerde, samen met de Galaxy Watch Ultra.

Zoals verwacht heeft de Galaxy Watch Ultra dezelfde nieuwe BioActive sensor en Exynos W1000 chipset als de 40 mm en 44 mm versies van de Galaxy Watch7. Daarnaast vult Samsung de nieuwe 5-core en 3 nm chipset aan met 32 GB opslag, 2 GB RAM en een 590 mAh (typische capaciteit) batterij. Hoewel de Galaxy Watch Ultra overeenkomt met het Galaxy Watch7-paar met IP68- en MIL-STD-810H-certificeringen, adverteert Samsung dat de Watch Ultra voldoet aan 10 ATM (ISO 22810).

Toch benadrukt Samsung dat de Galaxy Watch Ultra niet geschikt is om gedragen te worden tijdens snelle wateractiviteiten zoals waterskiën. Ondertussen is de smartwatch uitsluitend verkrijgbaar met een LTE-modem en een kastmaat van 47 mm. Ter referentie: de Galaxy Watch Ultra weegt ook 60,5 g dankzij de titanium behuizing en het saffierglazen scherm met een diameter van 1,5 inch.

Overigens heeft het grote AMOLED-scherm een natuurlijke uitvoer van 480 x 480 pixels en een vlakke afwerking, net als de Apple Watch Ultra 2. De Galaxy Watch Ultra is vanaf vandaag te bestellen voor €699 met een gratis proefbandje ter waarde van €79. Bestellingen worden echter pas vanaf 24 juli verzonden.

Bron(nen)

Samsung

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Samsung lanceert Galaxy Watch Ultra als Galaxy Watch5 Pro opvolger om het op te nemen tegen Apple Watch Ultra series
Alex Alderson, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)