Notebookcheck Logo

Nothing publiceert CMF Phone 1 documentatie om fans te helpen hoesjes en accessoires te maken

De CMF Phone 1 heeft een verwijderbaar achterpaneel dat vastgehouden wordt door schroeven. (Afbeeldingsbron: CMF by Nothing)
De CMF Phone 1 heeft een verwijderbaar achterpaneel dat vastgehouden wordt door schroeven. (Afbeeldingsbron: CMF by Nothing)
De beslissing van Nothing om de documentatie van de CMF Phone 1 vrij te geven is een verstandige. Niet alleen zal de telefoon veel nieuwe hoesjes en accessoires krijgen, het helpt Nothing ook om de relatie met zijn fans te versterken.

De CMF Phone 1(verkrijgbaar op Amazon.de voor €202) met verwisselbaar achterdeksel en accessoires heeft veel buzz gegenereerd, en het is dan ook niet verwonderlijk dat in slechts één dag na de aankondiging verschillende fans met ideeën en ontwerpen zijn gekomen voor hun eigen nieuwe hoesjes en accessoires. Om dit creatieve enthousiasme te ondersteunen, heeft Nothing documentatie uitgebracht om fans te helpen bij het maken van dimensionaal nauwkeurige accessoires en hoesjes voor de CMF Phone 1.

Eerder vandaag postte Carl Pei, de CEO en oprichter van Nothing, op X met de vraag of Nothing het CAD-bestand voor de CMF Phone 1 openbaar zou moeten maken voor degenen die hoesjes en accessoires voor het toestel willen maken. Dit was in reactie op een tweet van een render van een CMF Phone 1 hoesje waar ruilkaarten in passen.

Een paar uur later na die tweet, publiceerde Nothing een bericht op zijn community pagina samen met documentatie die de fysieke afmetingen van de CMF Phone 1 schetst. De documentatie bevat afmetingen van het achterdeksel, de schroef en het deksel met accessoirepunten, evenals een .stl-bestand van het achterdeksel voor degenen die hun eigen hoesje willen 3D-printen.

Met deze documenten kunnen we een overvloed aan hoesjes en accessoires voor de CMF Phone 1 verwachten. Nothing heeft zelfs onthuld dat het misschien zelfs de mogelijkheid onderzoekt om een aantal van de ideeën te produceren die de leden van de community bedenken.

Aan de andere kant voegt het een disclaimer toe dat het niet verantwoordelijk is voor compatibiliteitsproblemen of schade aan de CMF Phone 1 die kan ontstaan door het gebruik van onofficiële community creaties. Nothing heeft ook verklaard dat het maken, ontwikkelen of gebruiken van onofficiële accessoires op eigen risico is.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Nothing publiceert CMF Phone 1 documentatie om fans te helpen hoesjes en accessoires te maken
Habeeb Onawole, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)