Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Ring lanceert als abonnementsvrije gezondheids- en fitness-smartring, maar met een stevig prijskaartje

Samsung Galaxy Ring kost $ 399,99 (Afbeelding bron: Notebookcheck)
Samsung Galaxy Ring kost $ 399,99 (Afbeelding bron: Notebookcheck)
Maanden na de eerste teaser heeft Samsung zijn eerste slimme ring, de Galaxy Ring, volledig onthuld. Met een prijs van 399,99 dollar is hij duurder dan zijn belangrijkste concurrent, de Oura Ring Gen3. Maar het feit dat Samsung vasthoudt aan een abonnementsvrije regeling, geeft zijn nieuwste wearable een streepje voor op het aanbod van Oura.

Samsung heeft zijn eerste slimme ring officieel onthuld. De Galaxy Ring werd voor het eerst geplaagd tijdens het eerste Galaxy Unpacked evenement in januari van dit jaar, en nu weten we alles over de nieuwe wearable. Een van de belangrijkste aspecten die het aanbod van Samsung onderscheidt van concurrenten zoals de Oura Ring Gen3 is dat het abonnementvrij is.

Ter vergelijking, Oura een maand- of jaarabonnement nodig om volledige toegang te krijgen tot de bijbehorende app. Hoewel het abonnementsvrije karakter van de Samsung Galaxy Ring een goede zaak is, heeft het de wearable uiteindelijk duurder gemaakt.

De slimme ring kost $399,99, wat $199,99 meer is dan wat de Oura Ring Gen3 in het algemeen kost(verkrijgbaar bij Amazon). Gezien het feit dat het een eersteklas smartring is, zou u een geweldige bouwkwaliteit verwachten, en Samsung lijkt wat dat betreft te hebben geleverd. De Galaxy Ring is gemaakt van Titanium Grade 5, lichter maar sterker dan roestvrij staal.

Zoals Samsung eerder onthulde eerder op MWC 2024zal de Samsung Galaxy ring verkrijgbaar zijn in negen verschillende maten, en het bedrijf zal maatsets aanbieden. Afhankelijk van de maat weegt de wearable tussen de 2,3 gram en 3 gram, lichter dan de Oura Ring Gen3.

Wat betreft de levensduur van de batterij, adverteert Samsung met een werktijd tot zeven dagen voor de maten 5 tot 11, en tot zes dagen voor maat 12 en maat 13. De Galaxy Ring wordt geleverd met een oplaaddock, dat tot 15x de batterijduur van de slimme ring kan bevatten.

Daarnaast heeft de Galaxy Ring tal van gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder automatische trainingsdetectie, waarschuwingen bij inactiviteit en fietstracking op basis van huidtemperatuur. U kunt er ook uw Samsung telefoon mee bedienen, maar in tegenstelling tot de Galaxy smartwatches, ondersteunt de slimme ring geen BIA en ECG.

Als hij echter gekoppeld is aan een Galaxy Watch, herkent de Samsung Health app beide en gebruikt hij ze om optimale metingen te doen. De slimme ring gaat op 24 juli in de verkoop.

De oplaadhoes (Afbeelding bron: Notebookcheck)
De oplaadhoes (Afbeelding bron: Notebookcheck)
Galaxy Ringmaten (Afbeelding bron: Notebookcheck)
Galaxy Ringmaten (Afbeelding bron: Notebookcheck)
Kleuropties: Mat zilver Titanium, Mat zwart Titanium en Glanzend goud Titanium (bron: Notebookcheck)
Kleuropties: Mat zilver Titanium, Mat zwart Titanium en Glanzend goud Titanium (bron: Notebookcheck)
 

Bron(nen)

Samsung

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Samsung Galaxy Ring lanceert als abonnementsvrije gezondheids- en fitness-smartring, maar met een stevig prijskaartje
Abid Ahsan Shanto, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)