Notebookcheck Logo

Rivian 2023.34.0 software-update laat bestuurders zingen over betere vering, rijkwaliteit en handling

Rivian R1T-eigenaars lijken erg tevreden met de resultaten van de nieuwste software-updates, vooral op hobbelige wegen. (Afbeelding bron: Rivian)
Rivian R1T-eigenaars lijken erg tevreden met de resultaten van de nieuwste software-updates, vooral op hobbelige wegen. (Afbeelding bron: Rivian)
Rivian R1T-eigenaars melden een drastische verbetering in de rijkwaliteit dankzij de nieuwste 2023.34.0 software-update. Naast een aantal handige nieuwe ADAS-functies, zeggen ze dat hun elektrische pick-ups nu veel beter overweg kunnen met kleine hobbels en manoeuvres.

Begin september verscheen een uitgelekte software-update op https://www.notebookcheck.net/Rivian-R1S-gets-drastic-automated-driving-and-ride-quality-improvements-with-2023-34-0-software-update.747816.0.html verscheen begin september online en wekte de interesse van Rivian R1S- en R1T-eigenaars dankzij de beloofde nieuwe functies en drastische veranderingen aan de ophanging en rijeigenschappen van de grote elektrische voertuigen. Nu de update is uitgebracht, zijn eigenaren van de Rivian R1T op de subreddit r/Rivian lovend over de indrukwekkende effecten van slechts een software-update op de dagelijkse rijervaring.

Van de opgesomde verbeteringen lijkt de ophanging en rijkwaliteit het meest geprezen, waarbij sommige eigenaren zelfs zeggen dat dit het soepelste voertuig is waarmee ze ooit hebben gereden en Tesla's Model X met een aanzienlijke marge verslaan.

"Hij rijdt veel soepeler over hobbels, minder springerig, soepeler in het algemeen, een groter verschil tussen zachte en stevige veringinstellingen", zegt een eigenaar over zijn rijervaring na de update.

Hoewel er veel is om blij mee te zijn voor Rivian-eigenaren, lijkt het erop dat er nog steeds enkele problemen zijn die moeten worden opgelost. Enkele klachten die naar voren zijn gekomen zijn een gaspedaal dat niet gevoelig genoeg of te gevoelig is, afhankelijk van de rijmodus. Een andere bestuurder gaf aan dat hij de rijkwaliteit van voor de update verkoos en de R1T na de update vergeleek met het rijden in een marshmallow, hoewel hij toegaf dat hij waarschijnlijk in de minderheid was.

In dezelfde Reddit thread gaf een handvol commentaren aan dat de slechte rijkwaliteit tijdens een testrit de reden was waarom ze eerder hun Rivian bestellingen hadden geannuleerd of de levering hadden geweigerd. Als deze software-updates worden uitgerold naar Rivian voertuigen bij dealers, kan dit een direct effect hebben op de verkoopcijfers van het bedrijf.

Koop een Seweder EV-oplaadkabel garagedeurdoorvoerbeveiliging op Amazon.

Honestly what the f***, Rivian?!
byu/CarterGee inRivian
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Rivian 2023.34.0 software-update laat bestuurders zingen over betere vering, rijkwaliteit en handling
Julian van der Merwe, 2023-09-16 (Update: 2023-09-16)