Notebookcheck Logo

Rivian koopt nachtmerrie R1T terug na schrijnend jaar van problemen

Zelfs na 15 maanden van terugkerende problemen en verloren tijd, raadt de Rivian-eigenaar de R1T nog steeds aan bij andere kopers. (Afbeeldingsbron: Rivian)
Zelfs na 15 maanden van terugkerende problemen en verloren tijd, raadt de Rivian-eigenaar de R1T nog steeds aan bij andere kopers. (Afbeeldingsbron: Rivian)
Ondanks dat de eigenaar meer dan een jaar en meer dan 38.624 km met de elektrische pick-up heeft gereden, koopt Rivian de R1T van de eigenaar voor de volledige verkoopprijs. Toen de eigenaar de pick-up als werktruck gebruikte, kreeg hij te maken met talloze problemen, waaronder vier die gesleept moesten worden. Ondanks alle problemen die zijn landbouwbedrijf onderbraken, beoordeelde Mitch Dumke de R1T nog steeds zeer positief.

Rivian heeft met een aantal problemen te maken gehad terwijl de startup voor elektrische auto's naam blijft maken in de auto-industrie. Terwijl de meeste eigenaren alleen problemen hadden met hun tonneau-covers, had Mitch Dumke veel ernstigere problemen met zijn auto.

Als gevolg van de voortdurende problemen die de veeboer ondervond, en alle verloren productiviteit die dit veroorzaakte, heeft Rivian ermee ingestemd om de elektrische pick-uptruck voor de volle prijs terug te kopen. In een videoreview op YouTubevermeldt Dumke dat hij de R1T vier keer heeft moeten laten wegslepen, waarbij het probleem telkens te maken had met het remsysteem of een aandrijfeenheid.

Dumke geeft toe dat hij de wagen zwaar heeft gebruikt - waarschijnlijk zwaarder dan de gemiddelde persoon, aangezien hij in ongeveer 15 maanden meer dan 38.624 km op de EV heeft afgelegd, terwijl hij gereedschap vervoerde, aanhangers sleepte en zware vracht in de laadbak vervoerde.

Volgens Dumke verscheen er telkens wanneer zijn R1T moest worden gesleept een bericht op het scherm dat hij aan de kant moest gaan om het voertuig vast te zetten. Na het aan de kant zetten, kwam de truck niet meer in beweging, meestal vergezeld van de melding "Driving Disabled" (rijden onmogelijk). Dumke moest dan de wielen vastzetten, omdat het voertuig tijdens deze periodes in principe in neutraal stond.

In totaal schat Dumke dat hij in een periode van drie maanden ongeveer 45 dagen in een huurauto heeft gereden terwijl de Rivian ter reparatie was.

Dumke prijst de klantenservice van Rivian. De ondersteuning dekte in alle gevallen de kosten van een Lyft of Uber en zorgde ook voor de sleepwagen. Toen Dumke contact opnam met Rivian met zijn klachten over de defecten aan de truck en zei dat hij zich er niet prettig bij voelde om ermee te rijden of hem te verkopen, besloot Rivian uiteindelijk om de elektrische pick-uptruck voor de volledige verkoopprijs terug te kopen.

Rivian stemde ermee in om de truck terug te kopen, ook al betekende de gang van zaken dat de Citroenwet van Ohio het bedrijf niet zou dwingen om de EV te vervangen.

Dumke gaf ook wat inzicht in hoe het was om met zijn R1T te rijden, afgezien van de vele problemen die hij tegenkwam. Net als veel andere Rivian-eigenaren gaf zijn tonneau cover al vroeg in zijn reis de geest en hij betreurt het dat de achterklep niet sluit wanneer het bed vol ligt met fijne deeltjes of sneeuw.

Positief is dat Dumke enthousiast is over het gemak van de vergrendelde opbergruimte in de versnellingstunnel en over de software-updates op https://www.notebookcheck.net/Rivian-2023-34-0-software-update-has-drivers-singing-about-better-suspension-ride-quality-and-handling.751383.0.html die sleepgerelateerde functionaliteit aan het infotainmentsysteem hebben toegevoegd.

Ondanks alle problemen die hij tegenkwam, raadt Dumke het voertuig aan aan potentiële kopers die op zoek zijn naar een elektrische pick-uptruck, zelfs als hij zal overstappen naar een betaalbaarder voertuig om zijn groeiende gezin te huisvesten. Hij geeft ook het wijze advies dat iedereen die een elektrische pick-up wil kopen een kleiner voertuig moet overwegen als hij zich zorgen maakt over de efficiëntie, aangezien een kleinere auto twee keer zo efficiënt kan zijn als een elektrische pick-up.

Koop een Seweder EV-laadkabel garagedeur doorvoerbeschermer of een Peak Design Mobile Car Dashboard Mount op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Rivian koopt nachtmerrie R1T terug na schrijnend jaar van problemen
Julian van der Merwe, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)