Notebookcheck Logo

ROG Ally: Goedkope modcase belooft aanzienlijk betere koeling, maakt de gaming-handheld veel sneller en ondersteunt extra batterij

ROG Ally: Deze behuizing is ontworpen om de prestaties te verbeteren
ROG Ally: Deze behuizing is ontworpen om de prestaties te verbeteren
Een nieuwe, alternatieve behuizing voor de ROG Ally belooft een betere koeling. Volgens de fabrikant komt dit tot uiting in hogere prestaties, omdat de APU naar verluidt minder gas hoeft te geven.

De Asus ROG Ally is een krachtige gaming handheld die ook indruk maakte in onze recensieals gaming handheld is het in absolute zin een zeer compact systeem met een krachtige processor, dus het aspect koeling is allesbehalve triviaal. HandheldDIY biedt momenteel als onderdeel van een Indiegogo-campagne een modcase voor de ROG Ally aan, die naar verluidt aanzienlijk betere koeling biedt dan de standaardcase.

De vervangende behuizing is voorzien van talloze openingen waardoor de afvalwarmte effectiever uit de behuizing kan ontsnappen. De warmteafvoer zou bijzonder efficiënt moeten zijn dankzij een warmtespreider en de bijbehorende koelpads. Volgens de fabrikant is de Modcase bedoeld om de temperatuur van de ROG Ally zowel bij volledige belasting als bij matige belasting te verlagen. Dit zou een positief effect moeten hebben op de computerbelasting: de Cinebench R23 score laat een toename van 15% zien in de modus Prestaties , wat een aanzienlijke toename is en, afhankelijk van het spel, het verschil zou kunnen betekenen tussen matige en goede speelbaarheid.

De Modcase wordt ook geleverd met een kleine, opvouwbare standaard. Een extra batterij zou bijzonder gemakkelijk te gebruiken en veilig moeten zijn dankzij een siliconen band. Een aanpasbaar, verwijderbaar naamplaatje kan ook besteld worden. Als onderdeel van de crowdfundingcampagne biedt de fabrikant ook verschillende accessoires aan, zoals Hall-joysticks met twee verschillende eigenschappen, maar ook alternatieve extra knoppen. De modcase zelf is momenteel geprijsd voor ongeveer USD 29 en de levering staat gepland voor volgende maand. De gebruikelijke financiële risico's voor crowdfunding zijn van toepassing.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > ROG Ally: Goedkope modcase belooft aanzienlijk betere koeling, maakt de gaming-handheld veel sneller en ondersteunt extra batterij
Silvio Werner, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)