Notebookcheck Logo

Pixel Watch: Google bevestigt geen ondersteuning voor draadloos Qi of omgekeerd draadloos opladen voor nieuwe smartwatch

De Pixel Watch vertrouwt op een verouderde Exynos 9110-chipset die voor het eerst werd gezien in de Galaxy Watch2 Active. (Beeldbron: Google)
De Pixel Watch vertrouwt op een verouderde Exynos 9110-chipset die voor het eerst werd gezien in de Galaxy Watch2 Active. (Beeldbron: Google)
Google heeft bevestigd dat de Pixel Watch nog twee functies mist die de Samsung Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro wel bieden. Namelijk, de Pixel Watch ondersteunt geen Qi draadloos opladen en kan ook niet worden opgeladen aan de achterkant van een Pixel smartphone.

De Pixel Watch heeft nu reviewers en consumenten bereikt na maanden van plagen. Het blijkt echter dat er een paar nuances zijn waarover Google niet openhartig was, zoals het onvermogen van het apparaat om automatische workout tracking te ondersteunen. Ook bevestigde Google vervolgens dat de Pixel Watch minder grote OS-updates zal ontvangen dan de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro. In feite stopt de softwareondersteuning voor de Pixel Watch in hetzelfde jaar als de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic.

Daarnaast heeft Google sindsdien bevestigd dat de Pixel Watch ook geen Qi draadloos opladen ondersteunt. Volgens 9to5Google, probeert de Pixel Watch omgekeerd draadloos opladen te activeren om een oplaadanimatie te tonen, hoewel Google beweert dat deze methode ook niet wordt ondersteund. Helaas zal de Pixel Watch alleen ontladen wanneer hij op de achterkant van iets als een Pixel 7 Pro.

Bizar genoeg laat dit de Pixel Watch ook twee functies achter op de Galaxy Watch5-serie, zijn belangrijkste concurrent. Uiteindelijk biedt Google een functie aan op zijn premium smartphones die zijn enige smartwatch niet ondersteunt. Het volledige citaat van Google, gereproduceerd door 9to5Google, hieronder.

Qi-opladen wordt niet ondersteund op de Google Pixel Watch. Er kunnen enkele laadconfiguraties zijn waarbij omgekeerd draadloos of Qi opladen lijkt te werken. Dit is zeer apparaat- en laderspecifiek en biedt geen garantie voor een consistente, constante of sterke lading. Merk op dat dit er in sommige gevallen toe kan leiden dat het apparaat wordt ontladen terwijl het op de lader staat. De Pixel Watch ondersteunt alleen opladen met de meegeleverde inbox-lader.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Pixel Watch: Google bevestigt geen ondersteuning voor draadloos Qi of omgekeerd draadloos opladen voor nieuwe smartwatch
Alex Alderson, 2022-10-17 (Update: 2022-10-17)