Notebookcheck Logo

Google Pixel 7 Pro: Nieuw vlaggenschip maakt indruk in DxOMark camera- en displaytests

Google lijkt met de Pixel 7 Pro veel problemen met de Pixel 6 Pro te hebben verholpen. (Beeldbron: Google)
Google lijkt met de Pixel 7 Pro veel problemen met de Pixel 6 Pro te hebben verholpen. (Beeldbron: Google)
De Pixel 7 Pro is eindelijk begonnen met de verzending en krijgt nu al lof voor verschillende verbeteringen ten opzichte van de Pixel 6 Pro. Volgens DxOMark biedt de Pixel 7 Pro een van de meest complete camera-ervaringen voor een smartphone, naast bijvoorbeeld de iPhone 14 Pro, Honor Magic4 Ultimate en de Huawei P50 Pro. De Pixel 7 Pro komt alleen tekort ten opzichte van de iPhone 14 Pro Max in displaytests.

Er kunnen vragen zijn over het energieverbruik van de Pixel 7 Pro onder bepaalde omstandigheden. Het lijkt er echter op dat Google vooruitgang heeft geboekt met het display dat het heeft opgenomen in zijn vlaggenschip smartphone van vorig jaar de Pixel 6 Pro. Terwijl we onze Pixel 7 Pro review nog moeten publiceren, DxOMarkheeft de smartphone op tal van gebieden geanalyseerd, waaronder het display.

Voor context, lekken van pre-release eenheden suggereerden dat Google de Pixel 7 Pro heeft uitgerust met de Samsung S6E3HC4, een nieuwer displaypaneel dan degene die in dePixel 6 Pro. Vroege tests benadrukken dit, waarbij de Pixel 7 Pro aanzienlijk hogere piekhelderheidscijfers kan halen dan zijn voorganger. Volgens DxOMark is het beeldscherm van de Pixel 7 Pro slechts tweede in vergelijking met de iPhone 14 Pro Max en is het een enorme upgrade ten opzichte van dePixel 6 Pro. Kortom, de Pixel 7 Pro heeft een kleurnauwkeurig en helder display, evenals goede softwaretuning om de helderheid te optimaliseren voor omstandigheden met weinig licht en bij het bekijken van HDR10-inhoud.

(Beeldbron: Google)
(Beeldbron: Google)

Beter nog, DxOMark beweert dat de Pixel 7 Pro een even goede achteruitrijcamera heeft als de Honor Magic4 Ultimate. De iPhone 14 Pro en de Pixel 7 Pro presteren echter even goed op dit gebied, met slechts één punt verschil tussen de twee. Bovendien heeft de iPhone 14 Pro volgens DxOMark een superieure frontcamera, hoewel de Pixel 7 Pro hier slechts drie punten achterblijft.

Het lijkt erop dat Google enkele van de kritiekpunten van DxOMark op de camera's van de Pixel 7 Pro via software-updates kan verhelpen. De website wijst er bijvoorbeeld op dat er binnenshuis wat highlight clipping is geconstateerd, evenals kleurvervormingen bij het opnemen van video's in dezelfde lichtomstandigheden. Gelukkig heeft DxOMark een samenvattende video van zijn bevindingen gedeeld, die hieronder is opgenomen.

Koop de Tech21 Google Pixel 7 Pro Evo Check case op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Google Pixel 7 Pro: Nieuw vlaggenschip maakt indruk in DxOMark camera- en displaytests
Alex Alderson, 2022-10-14 (Update: 2022-10-14)