Notebookcheck Logo

Google belooft jaarlijkse OS-updates voor Pixel Watch en Galaxy Watch5-serie met Wear OS-verplichting

Google streeft er nu naar om jaarlijks grote Wear OS-updates te publiceren. (Beeldbron: Google)
Google streeft er nu naar om jaarlijks grote Wear OS-updates te publiceren. (Beeldbron: Google)
Google heeft zijn smartwatchstrategie bijgewerkt na de lancering van de Pixel Watch. De afgelopen jaren heeft de besluitvorming van Google talloze OEM-modellen in de steek gelaten, waarbij de TicWatch Pro 3 en Fossil Gen 6 nog steeds Wear OS 3 moeten ontvangen.

Gisteren meldden we dat Google software-updates voor de Pixel Watch zou leveren 'tot ten minste oktober 2025', een jaar verwijderd van de Samsung Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro. Vervolgens heeft Google bevestigd aan Wireddat Wear OS-gebruikers nu een grote OS-update per jaar mogen verwachten, waarmee Wear OS in lijn komt met Android en concurrenten zoals Apple Watch Series smartwatches.

In een gesprek met Wiredverklaarde Björn Kilburn, directeur productbeheer voor Google Wear OS, het volgende:

Ons doel is, vanuit een platformperspectief, dat we elk jaar een nieuwe versie van Wear uitbrengen, net als bij mobiel, deels omdat we mobiel moeten ondersteunen. Als nieuwe functionaliteiten die in Android worden toegevoegd cruciaal zijn voor horloges en wearables, moeten we een manier vinden om ze in het horloge te krijgen.

Helaas valt deze verschuiving in aanpak samen met het feit dat Google de verantwoordelijkheid voor het leveren van OS-updates overdraagt aan OEM's. Als zodanig lijkt het erop dat Google WearOS openstelt voor dezelfde fragmentatie die al bestaat op Android smartphones. Zo zal de Pixel Watch slechts drie OS-updates ontvangen, gerekend vanaf de lancering op Wear OS 3.5. Samsung daarentegen zal zich een extra jaar updates veroorloven voor de Galaxy Watch5-serie.

Met andere woorden, de ondersteuning voor de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic zal ophouden op dezelfde Wear OS-versie als de Pixel Watch. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe of wie Wear OS gaat leveren voor bijvoorbeeld de Fossil Gen 6 en de TicWatch Pro 3-serie. Hopelijk zal het nieuwe updatebeleid OEM's aansporen om concurrerend te blijven door OS-updates snel uit te brengen, in tegenstelling tot Google in de afgelopen jaren.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Google belooft jaarlijkse OS-updates voor Pixel Watch en Galaxy Watch5-serie met Wear OS-verplichting
Alex Alderson, 2022-10-12 (Update: 2022-10-12)