Notebookcheck Logo

Google werkt samen met Coinbase om cryptobetalingen voor clouddiensten te accepteren

Google werkt samen met Coinbase (Bron: Coinbase Blog)
Google werkt samen met Coinbase (Bron: Coinbase Blog)
De strategische samenwerking op lange termijn tussen Google Cloud en Coinbase houdt in dat bepaalde Web3-klanten voor hun clouddiensten kunnen betalen met bepaalde cryptocurrencies. De lijst van ondersteunde valuta's is nog niet onthuld, maar meer informatie zou in de nabije toekomst moeten opduiken.

Met meer dan 100 miljoen geverifieerde gebruikers en 14.500 institutionele klanten, Coinbase is al meer dan tien jaar op de markt en is nu de op één na grootste cryptobeurs naar spotvolumes. Gisteren, tijdens de Google Cloud Next conferentie, is een partnerschap tussen de techgigant en Coinbase onthuld en dankzij dat partnerschap kunnen geselecteerde klanten vanaf volgend jaar voor clouddiensten betalen met cryptocurrency.

Volgens het officiële persbericht: "De samenwerking houdt in dat Coinbase Google Cloud selecteert als een strategische cloud provider om geavanceerde exchange- en dataservices te bouwen. Coinbase zal het krachtige rekenplatform van Google Cloud gebruiken om blockchaingegevens op schaal te verwerken, en het wereldwijde bereik van zijn cryptodiensten vergroten door gebruik te maken van het hoogwaardige glasvezelnetwerk van Google."

Wat op dit moment onduidelijk blijft, is de lijst met geaccepteerde munten, en hetzelfde kan gezegd worden over de "selecte klanten" die in het eerder genoemde persbericht worden genoemd. In de toekomst zal Google ook gebruik maken van Coinbase Primevoor verschillende institutionele cryptodiensten, zoals rapportage en beveiligde bewaring.

Google Cloud biedt momenteel enterprise-grade oplossingen voor klanten in meer dan 200 landen en gebieden, dus deze zet zou een stevige hulp kunnen zijn bij het aanjagen van de groei (of comeback, afhankelijk van de kijkhoek) van de cryptomarkt in 2023.

Koop Google Cloud Platform in Actie (1e editie, door JJ Geewax) op Amazon

Bron(nen)

Google Cloud en Coinbase lanceren nieuw strategisch partnerschap om Web3-innovatie te stimuleren

De samenwerking houdt in dat Coinbase zijn wereldwijde dataplatform op Google Cloud bouwt en dat Google Cloud Coinbase Commerce gebruikt om cryptobetalingen voor zijn oplossingen mogelijk te maken

SUNNYVALE, Californië., 11 oktober 2022 /PRNewswire /-- Vandaag hebben Google Cloud en Coinbase een nieuwe, langdurige strategische samenwerking aangekondigd om het groeiende Web3-ecosysteem en zijn ontwikkelaars beter van dienst te zijn.

De samenwerking houdt in dat Coinbase Google Cloud selecteert als strategische cloudprovider om geavanceerde uitwisselings- en dataservices te bouwen. Coinbase zal het krachtige compute-platform van Google Cloud gebruiken om blockchaingegevens op schaal te verwerken en het wereldwijde bereik van zijn cryptoservices vergroten door gebruik te maken van het hoogwaardige glasvezelnetwerk van Google. coinbase zal ook zijn wereldwijde dataplatform bouwen op de veilige infrastructuur van Google Cloud en gebruikmaken van hun toonaangevende data- en analysetechnologieën om Coinbase-klanten machine learning-gedreven crypto-inzichten te bieden.

Als onderdeel van het partnerschap is Google Cloud gepositioneerd om geselecteerde klanten, te beginnen met die in het Web3-ecosysteem, in staat te stellen voor zijn clouddiensten te betalen via geselecteerde cryptocurrencies. Powered byCoinbase Handel-dat handelaren wereldwijd in staat stelt cryptocurrency-betalingen op een gedecentraliseerde manier te accepteren- zal de nieuwe betalingservaring de klanten en partners van Google Cloud ten goede komen door de optionaliteit van betalingen voor Google Cloud-diensten te vergroten.

Via dit partnerschap hebben Web3-ontwikkelaars ook toegang tot Google's BigQuery crypto public datasets, die zullen worden aangedreven doorCoinbase Cloud Nodesde integratie zal ontwikkelaars in staat stellen om direct en betrouwbaar Web3-gebaseerde systemen te bedienen zonder de noodzaak van dure en complexe infrastructuur.

"We zijn verheugd dat Google Cloud Coinbase heeft geselecteerd om te helpen Web3 naar een nieuwe set gebruikers te brengen en krachtige oplossingen te bieden aan ontwikkelaars", zegt Brian Armstrong, medeoprichter en CEO van Coinbase. "Met meer dan 100 miljoen geverifieerde gebruikers en 14.500 institutionele klanten, heeft Coinbase meer dan een decennium besteed aan het bouwen van toonaangevende producten bovenop blockchaintechnologie. We konden ons geen betere partner wensen om onze visie van het bouwen van een vertrouwde brug naar het Web3-ecosysteem te helpen uitvoeren."

"We willen bouwen in Web3 sneller en gemakkelijker maken, en dit partnerschap met Coinbase helpt ontwikkelaars een stap dichter bij dat doel te komen", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "We zijn er trots op dat Coinbase Google Cloud heeft gekozen als strategische cloudpartner, en we zijn klaar om het bloeiende wereldwijde ecosysteem van Web3-klanten en -partners te bedienen. Onze focus is om het voor alle klanten wrijvingsloos te maken om te profiteren van onze schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en dataservices, zodat ze zich kunnen richten op innovatie in de Web3-ruimte."

Daarnaast zal GoogleCoinbase Primevoor institutionele cryptodiensten, zoals beveiligde bewaring en rapportage.

Over Google Cloud
Google Cloud versnelt het vermogen van elke organisatie om zijn bedrijf digitaal te transformeren. Wij leveren enterprise-grade oplossingen die gebruik maken van Google's cutting-edge technologie - allemaal op de schoonste cloud in de industrie. Klanten in meer dan 200 landen en gebieden wenden zich tot Google Cloud als hun vertrouwde partner om groei mogelijk te maken en hun meest kritieke bedrijfsproblemen op te lossen.

Over Coinbase
Coinbase bouwt aan de cryptoeconomie - een eerlijker, toegankelijker, efficiënter en transparanter financieel systeem mogelijk gemaakt door crypto. Het bedrijf begon in 2012 met het radicale idee dat iedereen, waar dan ook, gemakkelijk en veilig Bitcoin moet kunnen versturen en ontvangen. Vandaag de dag biedt Coinbase een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform voor toegang tot de bredere crypto-economie.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Google werkt samen met Coinbase om cryptobetalingen voor clouddiensten te accepteren
Codrut Nistor, 2022-10-12 (Update: 2022-10-12)