Notebookcheck Logo

Google Tensor G2: Bevestiging komt aan van 5 nm productieproces voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro chipset

Google's eigen chipsets blijven op 5 nm nodes, in tegenstelling tot de geruchten van voor de release. (Beeldbron: Google)
Google's eigen chipsets blijven op 5 nm nodes, in tegenstelling tot de geruchten van voor de release. (Beeldbron: Google)
Google heeft nu geruchten opgehelderd over de Tensor G2 die 4 nm nodes gebruikt voor verbeterde energie-efficiëntie. Helaas is de chipset die de Pixel 7 en Pixel 7 Pro aandrijft een andere 5 nm inspanning in een andere overeenkomst die het paar met de Pixel 6-serie.

Hoewel we de meeste technische specificaties al hebben vergeleken tussen Tensoren Tensor G2, heeft Google sindsdien een aantoonbaar cruciaal aspect bevestigd voor Android Autoriteit. Ter herinnering: Google heeft de Tensor G2 opgebouwd rond nieuwe prestatiekernen, maar met dezelfde prime en efficiencykernen als zijn voorganger. Daarnaast heeft Google een modernere GPU opgenomen, waarmee hopelijk een van de tekortkomingen van Tensor wordt aangepakt.

Voorafgaand aan de lancering ging het gerucht dat de Tensor G2 op Samsung's 4 nm nodes vertrouwde, een verbetering ten opzichte van de originele Tensor en in lijn met de Exynos 2200. Theoretisch zou een smaller productieproces de energie-efficiëntie verbeteren, hoewel de Snapdragon 8 Gen 1 dat weerlegde. Overigens is Qualcomm afgestapt van Samsung 4 nm nodes met de Snapdragon 8 Plus Gen 1en baseert zich in plaats daarvan op de concurrerende 4 nm-knooppunten van TSMC.

Echter, Android Authorityschrijft dat de Tensor G2 ook een 5 nm-chipset is en heeft het volgende citaat gedeeld:

We hebben Google Tensor G2 speciaal gebouwd voor gebruik in de echte wereld. Onze uiteindelijke architectuur, die 5 nm omvat, heeft ons geholpen dat doel te bereiken en tegelijkertijd zowel de prestaties als de energie-efficiëntie te verbeteren. Dankzij deze aanpak konden we ook nieuwe mogelijkheden toevoegen en tegelijkertijd een stap vooruit zetten op het gebied van machinaal leren met onze volgende generatie TPU met G2.

Om de een of andere reden heeft Google besloten niet te onthullen of Samsung of TSMC de Tensor G2 produceert. Vermoedelijk nog steeds Samsung, het is ook onduidelijk of Tensor G2 Samsung's 5LPE of 5LPP proces gebruiktde laatste is een modernere versie van de eerste. Hoe dan ook, we raden aan onafhankelijke tests van de batterijlevensduur af te wachten met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro alvorens een oordeel te vellen.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Google Tensor G2: Bevestiging komt aan van 5 nm productieproces voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro chipset
Alex Alderson, 2022-10-11 (Update: 2022-10-11)