Notebookcheck Logo

Op heterdaad betrapt: Google's social media team gebruikte een iPhone om te posten over de Pixel 7

Verwijderde Twitter-post van het Amerikaanse social media-team van Google (Bron: Ian Zelbo)
Verwijderde Twitter-post van het Amerikaanse social media-team van Google (Bron: Ian Zelbo)
De iPhone lijkt het wapen bij uitstek voor de meeste sociale mediamerken van Apple's concurrenten. In het verleden overkwam dit merken als Huawei en Samsung. Nu is de tijd gekomen dat het social media team van Google op Twitter post met een iPhone en, hoewel de post is verwijderd, zal het niet worden vergeten.

Terug in 2018 gebruikte Samsung Twitter voor iPhone om het display van zijn toen nieuwste vlaggenschip te promoten, namelijk Galaxy Note 9. Begin 2021 herhaalde het sociale mediateam van het bedrijf de fout door een Galaxy Unpacked-evenement aan te kondigen vanaf een iPhone. Dit zijn slechts twee van dergelijke social media-fouten uit een langere lijst, want ook Huawei is geen onbekende in de praktijk. Nu gaat het om Google.

Google USheeft onlangs geantwoord op een post van Apple's Tim Cook op Twitter met een promotiebericht dat helaas afkomstig was van de iPhone-variant van de applicatie. Deze fout is opgemerkt door 3D-artiest Ian Zelbo, die op Twitter populair is vanwege zijn zeer gedetailleerde iPad- en iPhone-renders. Uiteraard hebben ook vele anderen het bericht gezien voordat Google's social media team het verwijderde.

De eerder genoemde promotietweet werd op 19 oktober geplaatst en kreeg eerder vandaag een vervanging van Google, toen het social media-team van het bedrijf de Twitter-webapp gebruiktein plaats daarvan. De tweet van Tim Cook waarop Google heeft gereageerd is gedateerd op 18 oktober en teaset de M2 iPad Pro lancering, terwijl Google's bericht zich richt op de nieuwste Pixel-modellen en de NBA.

Koop de Google Pixel 6 Pro (ontgrendeld, 512 GB) op Amazon

Bron(nen)

Ian Zelbo (op Twitter)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Op heterdaad betrapt: Google's social media team gebruikte een iPhone om te posten over de Pixel 7
Codrut Nistor, 2022-10-20 (Update: 2022-10-20)