Notebookcheck Logo

Apple brengt iOS 17.5, watchOS 10.5 en macOS 14.5 uit met nieuwe functies voor iPhone, Apple Watch en dergelijke

De Apple iPhone krijgt nieuwe anti-stalkingfuncties met iOS 17.5. (Afbeelding: Apple)
De Apple iPhone krijgt nieuwe anti-stalkingfuncties met iOS 17.5. (Afbeelding: Apple)
Apple heeft een reeks functie-updates uitgebracht voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac, waaronder nieuwe anti-stalkingfuncties die zijn ontworpen om gebruikers te beschermen tegen trackers die gebruikmaken van het "Zoek mijn apparaat"-netwerk van Google.

Op maandag begon Apple met het uitrollen van de nieuwste besturingssysteemupdates voor de iPhone 15 en oudere iPhones terug naar de iPhone XR. iOS 17.5 introduceert voornamelijk nieuwe anti-stalkingfuncties. In de toekomst kunnen iPhones gebruikers op de hoogte stellen wanneer er een tracker van een derde partij in de buurt is, niet alleen als het een AirTag is, maar ook voor producten die gebruikmaken van Google's nieuwe netwerk "Zoek mijn apparaat.

Google zal naar verwachting binnenkort een Android update uitbrengen die apparaten met Android 6.0 of hoger in staat zal stellen AirTags van derden te detecteren. Dit is bedoeld om te voorkomen dat trackers worden misbruikt voor stalkingdoeleinden. Sommige producten, zoals Samsung Galaxy SmartTags of Tile Tracker, kunnen echter niet door deze functie worden gedetecteerd. Een ander spannend aspect is dat gebruikers met iOS 17.5 en iPadOS 17.5 nu officieel apps kunnen downloaden rechtstreeks van websites van ontwikkelaars.

Afgezien van de maatregelen tegen stalking bevat de bijna 1 GB grote update naar iOS 17.5 alleen een nieuwe achtergrond met de naam "Pride" in vijf verschillende kleurenschema's, die net op tijd voor Pride Month in juni onder iPhone-gebruikers wordt verspreid. De 2,4 GB macOS Sonoma 14.5 patch introduceert alleen nieuwe functies en beveiligingsupdates voor Apple News+.

watchOS 10.5 is ook een relatief kleine update: gebruikers krijgen een nieuwe Pride wijzerplaat, die al is aangekondigd als onderdeel van de Apple Watch Pride Edition.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Apple brengt iOS 17.5, watchOS 10.5 en macOS 14.5 uit met nieuwe functies voor iPhone, Apple Watch en dergelijke
Hannes Brecher, 2024-05-14 (Update: 2024-05-14)