Notebookcheck Logo

Programma van $199 wordt gratis: VMware Fusion Pro 13 emuleert Windows 11 gratis op Apple MacBook en dergelijke

VMware Fusion Pro 13 kan nu gratis worden gedownload. (Afbeelding: Broadcom)
VMware Fusion Pro 13 kan nu gratis worden gedownload. (Afbeelding: Broadcom)
VMware Fusion Pro 13 kan Windows 11 op een Mac draaien, zelfs op moderne Macs gebaseerd op de Apple M1, M2 of M3. Terwijl privégebruikers voorheen 199 dollar moesten betalen voor de software, is de licentie nu gratis.

VMware werd overgenomen door Broadcom in december 2023 voor $69 miljard, en het bedrijf voert nu grote veranderingen door in de licenties voor VMware Fusion Pro 13. In de toekomst zullen alleen zakelijke klanten voor de software moeten betalen in de vorm van een vereenvoudigd abonnementssysteem, terwijl particuliere gebruikers de app gratis kunnen downloaden en installeren. Eerder hing hier een prijskaartje van $199 aan.

Om VMware Fusion Pro 13 gratis te kunnen downloaden, moet eerst een account worden aangemaakt op de Broadcom supportwebsitewaarna de app direct kan worden verkregen via het Broadcom downloadportaal. VMware Fusion Pro 13 is compatibel met zowel Intel- als ARM-Macs tot en met de huidige MacBook Air op basis van de Apple M3, maar er zijn enkele beperkingen op ARM-Macs, vooral wat betreft GPU-prestaties en DirectX-ondersteuning, waardoor de software slechts beperkt geschikt is voor het draaien van Windows-titels.

Bovendien zullen gebruikers van ARM-Macs onvermijdelijk de ARM-versie van Windows 11 moeten installeren, die op zijn beurt x64 Windows-programma's kan emuleren, wat resulteert in een dubbel prestatieverlies. De voorheen gratis VMware Fusion Player wordt stopgezet; gebruikers moeten gewoon upgraden naar de nu gratis volledige versie van VMware Fusion Pro 13. In tegenstelling tot de Player kunnen gebruikers met de Pro-versie meerdere virtuele machines tegelijk uitvoeren, snapshots maken, versleutelde VM's uitvoeren en het virtuele netwerk configureren. Tegelijkertijd wordt VMware Workstation Pro 17 ook gratis, waarmee Windows en Linux gevirtualiseerd kunnen worden op een Windows-systeem.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Programma van $199 wordt gratis: VMware Fusion Pro 13 emuleert Windows 11 gratis op Apple MacBook en dergelijke
Hannes Brecher, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)