Notebookcheck Logo

Cake maakt van Apple Watch een kleine iPhone-vervanger

Cake zou van de Apple Watch een piepklein smartphone-alternatief maken. (Afbeelding: Cake)
Cake zou van de Apple Watch een piepklein smartphone-alternatief maken. (Afbeelding: Cake)
Een nieuwe gadget zou van de Apple Watch een uiterst compacte smartphonevervanger maken en muziekstreaming en navigatie mogelijk maken, samen met functies zoals telefoongesprekken en contactloos betalen. Het ontwerp doet sterk denken aan een bepaalde AI-gadget.

Cake is een start-up die momenteel werkt aan een hoesje en een app voor de Apple Watch, die het gebruik van de smartwatch als iPhone-vervanger mogelijk moet maken - zij het met beperkingen.

Deze beperkingen worden aangeprezen omdat, net als bij de nieuwe Nokia-telefoons, de afwezigheid van sociale netwerken, online winkelen en TikTok betekent dat gebruikers waarschijnlijk minder afgeleid zullen zijn. De functies die door het team achter Cake worden aangeprezen, zijn niets nieuws voor smartwatches zoals de Apple Watch Series 9, aangezien gebruikers nog steeds in staat zullen zijn om onder andere telefoongesprekken te voeren, muziek te streamen, navigatie-apps te gebruiken, spraakmemo's op te nemen en contactloze betalingen uit te voeren.


Het ontwerp van de plastic behuizing waarin de Apple Watch wordt geplaatst is enigszins eigenaardig, omdat het verdacht veel doet denken aan de Konijn R1 AI-gadgetzij het ronder. De digitale kroon is snel veranderd in een scrollwiel en de achterkant van de smartwatch blijft vrij zodat de magnetische oplaadkabel nog steeds gebruikt kan worden. Wat het team nog verzwijgt: om een Apple Watch als smartphonevervanger te gebruiken, is er nog steeds een iPhone nodig om de smartwatch in te stellen, terwijl gebruikers een extra smartphonecontract nodig hebben voor het horloge.

Cake is momenteel nog bezig met de ontwikkeling van een prototype, dat zodra het functioneel is, gefinancierd zal worden via een Kickstarter-campagne. Wie het project in de gaten wil houden, kan informatie over Cake vinden op de officiële website https://cake.computer en op het X-kanaal van de start-up.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Cake maakt van Apple Watch een kleine iPhone-vervanger
Hannes Brecher, 2024-05-14 (Update: 2024-05-14)