Notebookcheck Logo

Tipster zegt dat de Xiaomi 15-serie duurder zal zijn dan zijn voorgangers

Door de stijgende kosten van materialen, chips en geheugens zal de prijs van de Xiaomi 15-serie naar verwachting stijgen (Afbeelding bron: Xiaomi)
Door de stijgende kosten van materialen, chips en geheugens zal de prijs van de Xiaomi 15-serie naar verwachting stijgen (Afbeelding bron: Xiaomi)
Digital Chat Station, een bekende Weibo-tipper, meldt dat het "moeilijk is om de oorspronkelijke prijsklasse te handhaven" voor de aankomende telefoons uit de Xiaomi 15-serie. Dat suggereert dat de nieuwste vlaggenschepen van het bedrijf een prijsverhoging zullen krijgen. Het lek heeft ook gemeld dat er één model zal komen met ondersteuning voor satellietcommunicatie.

De Xiaomi 15-serie, die naar verwachting zal debuteren nadat Qualcomm de aankomende Snapdragon 8 Gen 4zal naar verluidt een prijsverhoging ondergaan. Een bekende Weibo-tipper met de naam Digital Chat Station zegt dat "het moeilijk is om de oorspronkelijke prijsklasse te handhaven" voor het bedrijf.

Om u op de hoogte te brengen, de Xiaomi 14 begon bij de lancering op CNY 3.999, wat ongeveer $552 is. De 14 Pro begon bij CNY 4.999, ongeveer $691. Bij de internationale lancering was het natuurlijk anders. De basisvariant begon bij €999, ongeveer $1.077, met de 14 Ultra begon bij € 1.499, ongeveer $ 1.617. Deze internationale prijzen zijn al hoog als u bedenkt dat de Galaxy S24 serie begon bij $799,99 en de S24 Ultra bij $1.199,99 (256 GB nu $1.099,99 op Amazon).

Zoals Digital Chat Station opmerkt, stijgen de prijzen van chips en geheugens momenteel echter. Dat, in combinatie met de hoge kosten van "upstream materialen", maakt het naar verluidt moeilijk voor de Xiaomi 15-serie om de prijskaartjes van zijn voorgangers te handhaven.

Afgezien van de prijs, recente berichten over de Xiaomi 15 dat zowel de gewone 15 als de 15 Pro een driedubbele 50 MP camera aan de achterkant krijgen. Ze zullen relatief grotere diafragma's hebben dan de sensoren in de Xiaomi 14-telefoons. De basisvariant van de nieuwe serie zal naar verwachting zonder een niet-periscoop telesensor worden geleverd, net als de voorganger.

Er wordt echter gezegd dat de Xiaomi 15 Pro een periscoopcamera die 3x optische zoom mogelijk maakt. Digital Chat Station heeft gemeld dat de twee aankomende telefoons erg op hun voorgangers zullen lijken. De tipgever deelde verder dat de niet-Ultra toestellen uit de nieuwe serie een 2K AMOLED paneel zullen hebben, waarbij de 15 Pro een gebogen scherm zal hebben. Ze zouden ook veel beter zijn dan hun voorgangers, met verbeteringen op de gebieden waar de Xiaomi 14-serie tekortschoot.

Laatste verslag over de Xiaomi 15-serie van Digital Chat Station (Afbeeldingsbron: Weibo)
Laatste verslag over de Xiaomi 15-serie van Digital Chat Station (Afbeeldingsbron: Weibo)

Bron(nen)

Digitaal chatstation via: IT Home (machinaal uit het Chinees vertaald)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Tipster zegt dat de Xiaomi 15-serie duurder zal zijn dan zijn voorgangers
Abid Ahsan Shanto, 2024-05-14 (Update: 2024-05-14)