Notebookcheck Logo

Satellieten boven Apple AirTags: Tile onthult 'Vind met Life360'

Tile gebruikt satellieten om te concurreren met Apple. (Afbeelding: Life360, bewerkt)
Tile gebruikt satellieten om te concurreren met Apple. (Afbeelding: Life360, bewerkt)
In de aankondiging van zijn nieuwste tracker beschrijft Tile Apple AirTags praktisch als nutteloos omdat ze bijna onmogelijk op te sporen zijn in geval van diefstal, een verloren hond of gewoon een verloren tracker in afgelegen gebieden. De voormalige marktleider pakt dit probleem nu aan met satellieten.

Tile was ooit de marktleider totdat de AirTag van Apple de markt veroverde. Tegenwoordig vertrouwen de meeste fabrikanten van trackers op Apple"Find My" of Google's "Find My Device" netwerk. Het is moeilijk om een apparaat te maken dat zich onderscheidt van soortgelijke apparaten. Zoals de poging van Samsung om zijn Galaxy Tags met SmartThings-functies te onderscheiden.

In plaats van de Tile-trackers compatibel te maken met de netwerken Apple en Google, kiest moederbedrijf Life360 nu voor een heel andere aanpak. In de aankondigingsvideo van de nieuwe "Find with Live360" trackers (hieronder ingesloten), worden de vele potentiële nadelen van producten zoals Apple AirTags genoemd - als er geen compatibel apparaat binnen Bluetooth-bereik is, kunnen ze simpelweg niet gevolgd worden. De oplossing voor dit probleem? Satellieten.

Life360 is van plan om de 66 miljoen apparaten die compatibel zijn met het Tile-netwerk te verbinden met het Hubble-satellietnetwerk met behulp van "Bluetooth to Satellite"-technologie om de trackers wereldwijd te kunnen lokaliseren. Trackers zouden naadloos moeten kunnen schakelen tussen lokale Bluetooth en satelliettracking. Bluetooth verbruikt veel minder energie en werkt ook binnenshuis, terwijl satelliettracking ook zou moeten werken in afgelegen gebieden zonder mobiel netwerk. De eerste Tile Slim en Tile Pro apparaten, die dit satellietsysteem ondersteunen, zullen in 2025 gelanceerd worden, kort daarna zullen ook derde partijen toegang krijgen tot het netwerk, dat in 2028 in totaal uit 96 satellieten zal bestaan.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Satellieten boven Apple AirTags: Tile onthult 'Vind met Life360'
Hannes Brecher, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)