Notebookcheck Logo

Mail, Berichten, Foto's krijgen nieuwe functies in iOS 18

iOS 18 brengt een grote revisie van de foto's app. (Afbeelding via Apple)
iOS 18 brengt een grote revisie van de foto's app. (Afbeelding via Apple)
Apple heeft vandaag iOS 18 onthuld. Het nieuwe besturingssysteem brengt updates voor verschillende van Apple's ingebouwde apps, zoals Mail, Berichten en Foto's. Deze updates omvatten tekstopmaak, het markeren van belangrijke afbeeldingen en het geven van prioriteit aan e-mails op basis van context.

Applehet ecosysteem van iPhone-apps wordt slimmer dankzij iOS 18.

De nieuwe update brengt enkele veranderingen in Berichten, Mail en Foto's. Teksten die via iMessage worden verstuurd, kunnen worden verrijkt met nieuwe animaties, die op een heel bericht of op specifieke woorden of emoji's kunnen worden toegepast. De app zal zelfs op intelligente wijze bepaalde animaties voorstellen op basis van de context van een bericht. Daarnaast kunnen gebruikers elke emoji als sticker (of "tapback") aan een iMessage toevoegen en een bericht via de satelliet versturen. RCS wordt ondersteund in iOS 18, en iMessages kunnen worden ingepland om op een later tijdstip te worden verzonden.

Mail krijgt een sorteerfunctie vergelijkbaar met Gmail, die e-mails automatisch in categorieën sorteert op basis van hun context. Mail kan ook e-mails groeperen die aan elkaar gerelateerd zijn (zoals e-mails met betrekking tot online bestellingen of een aankomende reis) en zal proberen om e-mails die het als prioriteit beschouwt bovenaan de inbox van een gebruiker te plaatsen.

Tot slot krijgt Foto's een aantal slimme functies om foto's beter te sorteren en te groeperen. Gebruikers zullen hun fotobibliotheek kunnen doorzoeken op basis van zoektermen, en de app zal foto's sorteren op basis van gerelateerde onderwerpen (zoals "huisdieren" of een reis naar een specifieke plaats). Er is ook een nieuwe Carrousel die volgens de app betekenisvolle foto's markeert en deze prominent op het scherm van de telefoon weergeeft.

Deze functies worden meegeleverd met iOS 18 wanneer dat later dit jaar wordt gelanceerd.

Koop een iPhone 15 Pro (vernieuwd) bij Amazon.

Bron(nen)

Apple

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Mail, Berichten, Foto's krijgen nieuwe functies in iOS 18
Sam Medley, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)