Notebookcheck Logo

ZenScreen Smart MS27UC: ASUS presenteert zijn 'eerste Google TV slimme monitor' die ook dienst doet als 4K-kantoormonitor

ASUS adverteert met de ZenScreen Smart MS27UC als een kantoormonitor die tegelijkertijd een compacte smart TV is. (Afbeeldingsbron: ASUS)
ASUS adverteert met de ZenScreen Smart MS27UC als een kantoormonitor die tegelijkertijd een compacte smart TV is. (Afbeeldingsbron: ASUS)
ASUS heeft nog een ZenScreen-product in ontwikkeling. De ZenScreen Smart MS27UC komt naast de ZenScreen Duo OLED MQ149CD en is een 4K-monitor die als Smart TV kan fungeren wanneer het werk voor de dag erop zit.

Een paar dagen geleden berichtten we over de ZenScreen Duo OLED MQ149CD, een draagbare monitoroplossing die draait om een paar 14-inch OLED-schermen. ASUS heeft echter nog een ander ZenScreen-product achter de hand, dat is ontworpen voor heel andere gebruikssituaties. ASUS heeft namelijk ook de ZenScreen Smart MS27UC gepresenteerd, een apparaat dat wordt omschreven als de 'eerste Google TV smart monitor'.

In een persbericht geeft het bedrijf ook aan dat de ZenScreen Smart MS27UC 5 W Harman Kardon-afgestemde luidsprekers heeft, draadloze schermconnectiviteit en wat het beschrijft als 'multi-platform live streaming'. Afgaande op de afbeelding hieronder omvat dit laatste diensten als Amazon Prime Video en Netflix, maar ook Disney+ en YouTube, naast andere diensten. Bovendien heeft de monitor DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 en USB Type-C video-ingangen, waarbij de laatste ook 90 W Power Delivery ondersteunt.

Verder beschikt de monitor over Bluetooth 5.0, extra USB-poorten en dual-band Wi-Fi, samen met volledige toegang tot de Google Play Store via Android 11 voor Android TV. Bovendien heeft de ZenScreen Smart MS27UC een verborgen plank voor het opbergen van randapparatuur. In principe is de ZenScreen Smart MS27UC echter een IPS-monitor met een diameter van 27 inch. ASUS heeft bevestigd dat het paneel ook 4K (UHD) kan weergeven. Andere beeldschermspecificaties blijven vooralsnog onbekend, net als de releasedatum en introductieprijs.

(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)
(Afbeeldingsbron: ASUS)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > ZenScreen Smart MS27UC: ASUS presenteert zijn 'eerste Google TV slimme monitor' die ook dienst doet als 4K-kantoormonitor
Alex Alderson, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)