Notebookcheck Logo

Pixel Watch 3: eerste blik op Google's volgende smartwatch lekt online uit

Het lijkt erop dat Google zijn bestaande smartwatchontwerptaal nog minstens een generatie lang zal handhaven. (Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)
Het lijkt erop dat Google zijn bestaande smartwatchontwerptaal nog minstens een generatie lang zal handhaven. (Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)
Google is nog even bezig met het vervangen van de Pixel Watch 2. Ondertussen heeft een typisch betrouwbare leaker niet alleen onthuld hoe de Pixel Watch 3 eruit zal zien, maar ook laten doorschemeren dat Google eindelijk ook slankere schermranden zal gaan gebruiken.

@OnLeaks en 91mobiles hebben opnieuw samengewerkt om een nieuwe reeks op CAD gebaseerde renderafbeeldingen vrij te geven. Deze keer heeft het tweetal een eerste blik geworpen op de Pixel Watch 3, ruwweg vier maanden voor de verwachte release. Voor de context: Google heeft de afgelopen twee jaar naast vlaggenschip Pixel-smartphones ook nieuwe smartwatches geïntroduceerd. Het lijkt dus waarschijnlijk dat het bedrijf de Pixel Watch 3 officieel zal onthullen naast de Pixel 9-seriewaarvan momenteel gedacht wordt dat deze uit vier modellen zal bestaan, waaronder een Pixel Fold opvolger.

Kortom, er zijn minimale ontwerpverschillen tussen de Pixel Watch 2 (momenteel $ 289,99 bij Amazon) en de Pixel Watch 3. De laatste behoudt bijvoorbeeld een rond display in een hol glazen kapje, waardoor het lijkt alsof er geen rand is. Ook de plaatsing van de digitale kroon, secundaire fysieke knop en luidsprekersleuf blijven ongewijzigd, net als het eigen snel los te maken horlogebandje van Google.

(Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)
(Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)

De Pixel Watch 3 zou daarentegen 14 mm dik zijn, waardoor hij 1,7 mm dikker zou zijn dan zijn voorganger. Volgens @OnLeaks en 91mobilesmeet de nieuwe smartwatch echter 40,79 x 40,73 mm, iets anders dan de Pixel Watch 2's 41 x 41 mm afmetingen. Gezien het feit dat het tweetal beweert dat Google een 1,2 inch display zal blijven gebruiken, lijkt het erop dat de Pixel Watch 3 dunnere randen heeft dan eerdere Pixel Watch-modellen, zij het niet in de mate die de renderafbeeldingen van @OnLeaks en 91mobiles suggereren.

Merk op dat geen van beide gelijkwaardige renderafbeeldingen van de geruchtmakende 45 mm Pixel Watch 3 heeft geleverd. Niettemin zullen beide modellen naar verwachting een ultrabreedbandchip (UWB) bevatten voor gebruik met het Find My Device-systeem van Google, evenals een nieuwe chipset. Bovendien zal de Pixel Watch 3 waarschijnlijk voor het eerst een stock Wear OS 5-ervaring laten zien. Ter referentie, terwijl Samsung's aankomende Galaxy Watch7 en Galaxy Watch Ultra smartwatches van Samsung in juli zullen debuteren, zal er een sterk aangepaste versie van Wear OS 5 op draaien, genaamd One UI Watch 6.

(Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)
(Afbeeldingsbron: @OnLeaks & 91mobiles)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Pixel Watch 3: eerste blik op Google's volgende smartwatch lekt online uit
Alex Alderson, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)