Notebookcheck Logo

iOS 18 zou Face ID app-vergrendeling en donkere modus voor app-pictogrammen kunnen brengen

iOS 18 krijgt Face ID app-vergrendeling en donkere modus voor app-pictogrammen (Bron: Notebookcheck)
iOS 18 krijgt Face ID app-vergrendeling en donkere modus voor app-pictogrammen (Bron: Notebookcheck)
IOS 18 wordt later vandaag verwacht, samen met macOS 15 en watchOS 11, en andere stukjes code, en zal zeker heel wat veranderingen bevatten. Op de lijst staat onder andere de mogelijkheid om een biometrische vergrendeling toe te voegen aan ingebouwde apps zoals Notities of Safari, naast het toevoegen van een automatische zwarte toon aan app-pictogrammen wanneer de donkere modus is ingeschakeld.

Het werd geïntroduceerd als iPhone OS 1 in 2007, zal het iOS van vandaag naar verwachting over ongeveer een uur versie 18 bereiken. Op dit moment is de laatste update 17.5.1 en de releasedatum was 20 mei. Naast iOS 18 gaat Apple ook iPadOS 18, macOS 15 en watchOS 11 introduceren. Uiteraard worden vandaag ook verschillende andere softwareproducten van de techgigant uit Cupertino verwacht.

Volgens insiders die bekend zijn met Apple en spraken met MacRumorssprak, zal iOS 18 gebruikers de mogelijkheid bieden om ingebouwde apps te vergrendelen zodat ze biometrische authenticatie vereisen. Op de lijst van dergelijke apps staan onder andere Berichten, Notities, Safari, enzovoort. Apps van derden zouden op een bepaald moment in de toekomst ook ondersteuning voor deze functie kunnen krijgen, maar voorlopig is daar nog geen informatie over.

Een andere verandering die nog meer zichtbaar zal zijn voor alle gebruikers is de introductie van de donkere modus voor app-pictogrammen op het beginscherm. Dit zou automatisch een zwarte tint toepassen op app-pictogrammen op het startscherm wanneer de donkere modus wordt ingeschakeld. Zoals hierboven vermeld, is het de bedoeling dat deze functie alleen debuteert voor Apple apps, en derden krijgen waarschijnlijk later de kans om deze functie te gebruiken.

Aangezien Apple nog geen van deze geruchten heeft bevestigd, valt nog te bezien wat er later vandaag wordt onthuld. Apple fans die op zoek zijn naar een stuk hardware waarop de volgende generatie besturingssystemen draait, kunnen de iPad Pro 11 (M4, 256 GB, Wi-Fi + Cellular) momenteel voor $1.159,93 kopen op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > iOS 18 zou Face ID app-vergrendeling en donkere modus voor app-pictogrammen kunnen brengen
Codrut Nistor, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)