Notebookcheck Logo

Phil Spencer laat doorschemeren dat de Xbox gaming-handheld een echte concurrent wordt voor de Asus ROG Ally in plaats van de PlayStation Portal

De Xbox gaming-handheld van Microsoft biedt mogelijk de mogelijkheid om lokaal spellen te spelen (Afbeeldingsbron: Logitech [bewerkt])
De Xbox gaming-handheld van Microsoft biedt mogelijk de mogelijkheid om lokaal spellen te spelen (Afbeeldingsbron: Logitech [bewerkt])
Tijdens de Xbox Showcase introduceerde Microsoft de vernieuwde Series S en X en veel nieuwe games. Na het evenement interviewde IGN Phil Spencer, de CEO van Microsoft Gaming, en in het interview liet hij doorschemeren dat de Xbox gaming-handheld meer zou lijken op de Asus ROG Ally en minder op de Sony PlayStation Portal.

Microsoft onthulde de bijgewerkte Series S en Series X spelconsoles en een flink aantal nieuwe games gisteren tijdens de Xbox Showcase. Na het evenement werd Phil Spencer, de CEO van Microsoft Gaming, geïnterviewd door IGN, waar hij sprak over de veelbesproken Xbox gaming-handheld.

Om u op de hoogte te brengen: Spencer zinspeelt al een tijdje op de mogelijkheid dat Microsoft zijn allereerste gaming-handheld uitbrengt. Hij heeft zelfs aangegeven dat er binnen het bedrijf steeds meer interesse is om de handheldmarkt te betreden. We hadden ook de enquête van aprilwaaruit duidelijk bleek dat het bedrijf ergens mee bezig is.

In het IGN-interview deed Spencer er echter de meest expliciete uitspraak over tot nu toe door te zeggen: "Ik denk dat we ook een handheld moeten hebben." Wat nog interessanter is, is dat hij heeft laten doorschemeren dat de Xbox gaming-handheld waarschijnlijk lokale afspeelfunctionaliteit zal bieden, iets wat je niet krijgt met Sony's PlayStation Portal.

Phil Spencer zei meer specifiek: "Ik denk dat het echt belangrijk is om games lokaal te kunnen spelen," Deze uitspraak kwam nadat hem was gevraagd of de handheld van Microsoft speciale hardware zoals Steam-deck of dat er "een WiFi-verbinding" voor nodig is, zoals bij de PlayStation Portal.

Spencer voegde er ook aan toe dat hij gaming-handhelds zoals Lenovo Legion Go, Steam Deck en Asus ROG Ally omdat ze allemaal de mogelijkheid bieden om lokaal games te spelen. De PlayStation Portal daarentegen, streamt games in plaats daarvan. Dit alles betekent dat de Xbox gaming handheld veel beter zou kunnen zijn dan het aanbod van Sony.

Daarnaast, als Microsoft de Xbox gaming handheld voorziet van een verfijnder besturingssysteem, zoals het SteamOSzou het een grote concurrent kunnen zijn voor de Asus ROG Ally (Z1 Extreme-variant nu $ 549,99 bij Best Buy).

Bron(nen)

IGN (video hierboven ingesloten) via: VideoCardz

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Phil Spencer laat doorschemeren dat de Xbox gaming-handheld een echte concurrent wordt voor de Asus ROG Ally in plaats van de PlayStation Portal
Abid Ahsan Shanto, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)