Notebookcheck Logo

Xiaomi Redmi Pad 2 lekt met merkwaardige downgrades

De Redmi Pad deed het goed toen we hem vorig jaar recenseerden. (Beeldbron: NotebookCheck)
De Redmi Pad deed het goed toen we hem vorig jaar recenseerden. (Beeldbron: NotebookCheck)
Details over een nieuwe Redmi-tablet zijn online opgedoken. Onder de naam Redmi Pad 2 zou de tablet onder meer de Snapdragon 680-chipset gebruiken.

Volgens verschillende bronnen bereidt Xiaomi zich voor op de uitbreiding van het merk Redmi Pad. Debuteren met de entry-level en inaugurele Redmi Pad vorig jaaris het geen verrassing dat Xiaomi een Redmi Pad 2 heeft ontwikkeld. Vermoedelijk zal Xiaomi voor de tweede generatie Redmi Pad overstappen van MediaTek naar Qualcomm-chipsets; Xiaomi koppelde de Redmi Pad met Helio G99.

Vermoedelijk komt de Redmi Pad 2 met de Snapdragon 680, die we al hebben beoordeeld in het graag van de Redmi 10C en de Honor Pad 8. Ter referentie, de verandering van deHelio G99naar deSnapdragon 680zou een 25% prestatievermindering betekenenwat ongebruikelijk zou zijn voor Xiaomi. Daarnaast wordt gezegd dat de Redmi Pad 2 een 10,95-inch display bevat, waardoor het iets groter is dan zijn voorganger.

De Redmi Pad 2 zal echter zakken naar 1.920 x 1.200 pixels met een 90 Hz verversingssnelheid. Bovendien zal de nog niet uitgebrachte tablet volgens de geruchten 8 MP primaire en 5 MP front-facing camera's bieden, nog een downgrade van de dubbele 8 MP sensoren van de Redmi Pad. Een van de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de originele Redmi Pad is Android 13, wat moet resulteren in langere software-ondersteuning. Momenteel wordt verwacht dat Xiaomi de Redmi Pad 2 in Q3 2023 zal onthullen. In de tussentijd heeft Xiaomi de tablet al gecertificeerd bij de Eurasian Economic Commission (EEC) als 23073RPBFG, het modelnummer. Helaas onthult de EEC-vermelding geen details over het apparaat.

(Beeldbron: EEG)
(Beeldbron: EEG)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Xiaomi Redmi Pad 2 lekt met merkwaardige downgrades
Alex Alderson, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)