Notebookcheck Logo

Gerucht | Xiaomi Redmi K50 Ultra en Pad 6 zijn goedgekeurd voor lancering door Chinese autoriteiten

Het vlaggenschip van de Redmi K50-serie is mogelijk in aantocht. (Bron: Redmi)
Het vlaggenschip van de Redmi K50-serie is mogelijk in aantocht. (Bron: Redmi)
Xiaomi heeft naar verluidt een nieuwe smartphone en een nieuwe tablet geregistreerd bij het Chinese ministerie voor Industrie en Informatietechnologie (MIIT), wat vrijwel meteen speculaties uitlokte dat deze nieuwe tips betrekking hebben op respectievelijk Redmi's meest geavanceerde telefoon van het jaar tot nu toe en de opvolger van de Pad 5. Beide toestellen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden gelanceerd.

De beroemde leaker Digital Chat Station beweert 2 nieuwe Xiaomi apparaten op de MIIT database. Geen van beide krijgt een productnaam in deze nieuwe Weibo post, hoewel de modelnummers van de nieuwe smartphone en tablet wel overeenkomen met eerdere berichten over de Redmi K50 Ultra en Pad 6, zij het in verschillende mate.

De nieuwe Xiaomi telefoon is geregistreerd als de 22081212C (hoewel Digital Chat Station verwijst naar het als de 22081212C-L12), die zeer vergelijkbaar is, maar niet identiek, aan een andere naar verluidt geassocieerd met dezelfde "Ultra" variant

Het toestel wordt getipt om de ultieme Redmi K50-serie vlaggenschip te worden dankzij zijn Snapdragon 8+ Gen 1 platform, 50MP achtercamera, (die volgens de laatste geruchtenwel of niet de nieuwe Sony IMX866), en potentieel voordelige accuspecificaties.

Wat de tablet betreft, identificeert MIIT deze voorlopig als de 22081281AC. Digital Chat Station gaat hier echter weer verder op in met een extra -L81AC suffix- waarbinnen de "L81" codenaam eerder gekoppeld aan de Pad 6 kan worden geplukt.

Deze vermeende Xiaomi tablet blijft veel meer een mysterie, hoewel het MIIT lek wijst op geavanceerde tri-band Wi-Fi ondersteuning, op zijn minst. Dan weer, het en zijn vermeende Redmi metgezel in officiële tests zijn nu ingeroosterd om een deel te worden van wat de OEM te laten zien heeft in de tweede helft van 2022 - wat, volgens aan Digital Chat Stationis dat "veel".

Xiaomi's nieuwste apparaatcertificaten lekken naar verluidt uit. (Bron: MIIT via Digital Chat Station)
Xiaomi's nieuwste apparaatcertificaten lekken naar verluidt uit. (Bron: MIIT via Digital Chat Station)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Xiaomi Redmi K50 Ultra en Pad 6 zijn goedgekeurd voor lancering door Chinese autoriteiten
Deirdre O'Donnell, 2022-06-23 (Update: 2022-06-23)