Notebookcheck Logo

Gerucht | Xiaomi 13-serie verslaat zijn voorganger naar belangrijke productiemijlpalen met nieuwe en mogelijk verbeterde 2K+ displaytechnologie in een high-end model

De 12 Pro: een vlaggenschip, maar voor hoe lang? (Bron: Xiaomi)
De 12 Pro: een vlaggenschip, maar voor hoe lang? (Bron: Xiaomi)
Xiaomi wordt opnieuw aangeprezen als vooruitstrevend met de lancering van zijn aankomende 13-serie vlaggenschip Android smartphones, zelfs in vergelijking met hun 12 en 12 Pro voorgangers. De veronderstelde Snapdragon 8 Gen 2-aangedreven telefoons worden verondersteld een eind 2022 vlaggenschip te hebben met een aantal nieuw onthulde scherm specs.

Xiaomi heeft zijn 12 en 12 Pro op de markt in December 2021alleen maar om te kunnen zeggen dat het een van de eersten was om nieuwe Android smartphones te lanceren met de toen nieuwste Snapdragon 8 Gen 1 vlaggenschip processor. Nu wordt gezegd dat het hetzelfde gaat doen met de next-gen 13-serie, alleen met nog meer urgentie deze keer.

De "13-serie"(of "vlaggenschepen beginnend met M", zoals de 12-serie zijn die beginnen met L) is opnieuw geprojecteerd om debuut (al was het maar in China) al in november 2022, Snapdragon 8 Gen 2 op sleeptouw. Deze nieuwe lijn van speculatie is ontstaan dankzij de nieuwe beweringen van Digital Chat Station dat de smartphones een vergevorderd teststadium hebben bereikt, een stadium waarin "verpakking" een rol speelt, evenals meer tests van hun nieuwe MIUI builds gebaseerd op Android 13.

Daarom zou de nieuwe reeks van top-end telefoons inderdaad op komst kunnen zijn. Aan de andere kant laat de goed geïnformeerde leaker doorschemeren dat slechts 2 van de geplande nieuwe toestellen door Xiaomi deze supervroege lancering zullen halen: een 13 en een 13 Pro, zo te horen.

De ster van deze show zou een "groot-scherm" variant met het nieuwste "2K" paneel van de OEM. Er is niet veel bekend over dit scherm, hoewel denkt dat het een next-gen "basismateriaal" zou kunnen hebben (Samsung E6 in tegenstelling tot E5misschien?), een centraal perforatiegaatje heeft voor een selfiecamera en Xiaomi's voorliefde voor kromming voor kromming.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Xiaomi 13-serie verslaat zijn voorganger naar belangrijke productiemijlpalen met nieuwe en mogelijk verbeterde 2K+ displaytechnologie in een high-end model
Deirdre O'Donnell, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)