Notebookcheck Logo

Xiaomi Pad 6: een mysterieuze tablet met een MediaTek-chipset is mogelijk op komst

De Xiaomi Pad 5 is voorzien van een Snapdragon 860. (Bron: Xiaomi)
De Xiaomi Pad 5 is voorzien van een Snapdragon 860. (Bron: Xiaomi)
Het is bijna een jaar geleden dat de Xiaomi Pad 5-serie debuteerde in China. De Xiaomi Pad 6 is natuurlijk in ontwikkeling, en nieuwe informatie is nu opgedoken over een raadselachtige tablet die waarschijnlijk zal worden aangedreven door een MediaTek-chipset.

Xiaomi heeft de Xiaomi Pad 5 serie al in augustus vorig jaar. Dat betekent natuurlijk dat het hoog tijd is voor een opvolger van die generatie. Geruchten over de Xiaomi Pad 6-serie doken de afgelopen weken op, en een nieuw lek heeft nu details onthuld van wat een voorheen onbekende tablet in de line-up zou kunnen zijn.

Deze nieuwe tablet, zoals onthuld door Xiaomiui, heeft de codenaam "Yunluo" en draagt het interne modelnummer " L83". Dat is een interessant detail, want dit is niet de eerste keer dat er over "L83" wordt gesproken. Vorige maand, beweerde Digital Chat Station dat "L83" werd voorbereid voor wereldwijde lancering met het modelnummer "22081283G". In datzelfde bericht beweerde de betrouwbare leaker dat Xiaomi ook "L81" aan het voorbereiden was als directe opvolger van de Xiaomi Pad 5.

Bestaande informatie kan wazig zijn, maar Xiaomi gebruikt over het algemeen interne codenummers op een bepaalde manier. "L3" was de Xiaomi 12, met "L2" is de Xiaomi 12 Pro. "L1" is vermoedelijk de aankomende Xiaomi 12 Ultra. Er is een patroon daar, en een die aangeeft dat "L83" waarschijnlijk het laagste, goedkoopste model in de serie zal zijn.

Vermoedelijk zal "L83" worden aangedreven door een MediaTek-chipset. Aangezien "L81A" naar verwachting voorzien zal zijn van een Snapdragon 870sluit dat in wezen uit dat "L83" is uitgerust met een van MediaTek's high-end SoC's, waaronder de Dimensity 9000 of vergelijkbaar. Xiaomiui beweert dat de tablet ook een Wi-Fi-only model zal zijn, wat precies in die theorie past. Wat "L83" ook wordt, we houden je zeker op de hoogte. De release is getipt op augustus of september, dus meer informatie zal waarschijnlijk opduiken in de komende weken.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Xiaomi Pad 6: een mysterieuze tablet met een MediaTek-chipset is mogelijk op komst
Ricci Rox, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)