Notebookcheck Logo

Xiaomi Mix Flip met telefoto: Camera en eerste displayspecificaties ontdekt in HyperOS-code

De cameraspecificaties en eerste displaykenmerken van de Xiaomi Mix Flip zijn ontdekt in de HyperOS-code. (Afbeelding: Onur Binay, Unsplash)
De cameraspecificaties en eerste displaykenmerken van de Xiaomi Mix Flip zijn ontdekt in de HyperOS-code. (Afbeelding: Onur Binay, Unsplash)
De specificaties die onlangs ontdekt zijn voor de aankomende Xiaomi-fliptelefoon zouden behoorlijk betrouwbaar moeten zijn, aangezien ze afkomstig zijn van de HyperOS-code van de fabrikant zelf en informatie geven over de sensoren die in de camera's gebruikt worden. De eerste details over de resolutie van het flexibele AMOLED-scherm zijn ook ontdekt.

Vorige aanwijzingen over de modelnamen van het potentiële Xiaomi Mix Flip alternatief voor de Samsung Galaxy Z Flip5(hier verkrijgbaar op Amazon) of de Galaxy Z Flip6 hadden er al op gewezen dat er ook een wereldwijd model zal komen. Kort daarna deelde een Chinese leaker onlangs een paar details over het uiterlijk van de eerste Xiaomi Flip-telefoon, met de codenaam "Ruyi".

Nu zijn er meer details opgedoken - dit keer gebaseerd op informatie van Xiaomi zelf, die verborgen zit in de HyperOS-code. Volgens een rapport van Android Headlineszijn alle drie de camerasensoren in de Xiaomi Mix Flip geïdentificeerd. Achter de hoofdcamera zit een Light Hunter 800-sensor (OVX8000), die gebaseerd is op de Omnivision OVE50E en 50 megapixels op een 1/1,55-inch sensor heeft en ook te vinden is in de Redmi K70 Pro.

De informatie over drie camerasensoren van de Xiaomi Mix Flip werd ontdekt in de HyperOS broncode.
De informatie over drie camerasensoren van de Xiaomi Mix Flip werd ontdekt in de HyperOS broncode.

Xiaomi Mix Flip met telefoto in plaats van ultragroothoek

In tegenstelling tot de Galaxy Z Flip-serie van Samsung, bevestigt het nieuwste lek geruchten dat Xiaomi het zonder ultragroothoek in zijn dubbele cam zou kunnen stellen en in plaats daarvan een 2x telefoto zou kunnen installeren. De tweede camera is dus een Omnivision OV60A met 60 megapixels en een formaat van 1/2,8 inch, die in de code expliciet wordt vermeld als een telefotocamera en al wordt gebruikt in de Motorola Edge 40 Pro of Edge 30 Ultra. De selfiecamera maakt ook gebruik van Omnivision-technologie, namelijk de OV32 32-megapixelsensor, die ook in de Xiaomi 14 Ultra of de Motorola Edge 40bijvoorbeeld.

Naast het dekscherm, dat gebruikt kan worden als zoeker voor selfies of voor het weergeven van meldingen, zit er natuurlijk ook een flexibel AMOLED-paneel aan de binnenkant. Volgens het codelek zou dit een resolutie van 1,5K moeten bieden met een pixeldichtheid van 520 ppi. Het is nog niet duidelijk wanneer Xiaomi de Mix Flip in China en wereldwijd op de markt zal brengen: volgens de modelnummers 2405CPX3DG en 2405CPX3DC kan dit op zijn vroegst in mei gebeuren.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Xiaomi Mix Flip met telefoto: Camera en eerste displayspecificaties ontdekt in HyperOS-code
Alexander Fagot, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)