Notebookcheck Logo

Xiaomi: Docking station is ook een voedingskaart en wordt geleverd met HDMI

Xiaomi: Nieuwe dockingoplossing met 4K60-ondersteuning en aansluitingen.
Xiaomi: Nieuwe dockingoplossing met 4K60-ondersteuning en aansluitingen.
Xiaomi brengt een nieuw dockingstation op de markt dat ook dienst doet als compact stopcontact voor apparaten die veel stroom nodig hebben. Er is ook een HDMI-aansluiting beschikbaar.

De "Desktop Fast Charging Socket Pro" van Xiaomi is niet alleen een klassiek dockingstation, maar ook een stekkerdoos. Het model kan op het lichtnet worden aangesloten en heeft drie stopcontacten die bedoeld zijn om 2500 watt stroom te leveren, wat betekent dat desktop-pc's en monitoren van stroom kunnen worden voorzien.

Tegelijkertijd kan een notebook via USB worden aangesloten en met maximaal 67 watt worden opgeladen. De USB-C poort levert niet alleen energie, maar verzendt ook gegevens en beeldsignalen. HDMI wordt ook ondersteund, wat betekent dat de Xiaomi Desktop Fast Charging Socket Pro ook als dockingstation functioneert. De uitvoer van 4K-materiaal met een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz wordt ondersteund.

Er is niet alleen beelduitvoer mogelijk, maar er is ook een USB-A poort aanwezig. Hierop kan bijvoorbeeld een muis of toetsenbord worden aangesloten, zodat invoerapparaten indien gewenst direct beschikbaar zijn. De tweede USB-C poort aan de voorkant is vrijwel geïsoleerd van de dockingstationfunctie en maakt alleen opladen mogelijk, zij het met verhoogd vermogen. Hierdoor kan bijvoorbeeld een smartphone tegelijkertijd worden opgeladen zonder extra voeding.

Het apparaat wordt aangeboden via Xiaomi YouPin voor een prijs van ongeveer $25. Of het ook internationaal uitgebracht zal worden is onduidelijk, omdat Xiaomi dan de stopcontacten zou moeten aanpassen.

Een mogelijk alternatief zonder stopcontacten: Koop de Ugreen Revodok 206 bij Amazon.

Er kunnen meerdere apparaten tegelijk worden aangesloten.
Er kunnen meerdere apparaten tegelijk worden aangesloten.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Xiaomi: Docking station is ook een voedingskaart en wordt geleverd met HDMI
Silvio Werner, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)