Notebookcheck Logo

Xiaomi 13 Pro komt tekort ten opzichte van concurrentie in camera-analyse

De Xiaomi 13 Pro kan alleen de Xiaomi 12S Ultra evenaren in cameratests. (Beeldbron: NotebookCheck)
De Xiaomi 13 Pro kan alleen de Xiaomi 12S Ultra evenaren in cameratests. (Beeldbron: NotebookCheck)
De Xiaomi 13 Pro is het nieuwste cameravlaggenschip van het bedrijf. Het kan echter niet tippen aan de cameraprestaties van Xiaomi's beste poging tot nu toe, de Mi 11 Ultra. Hoewel de Xiaomi 13 Pro het over het algemeen goed doet, kan hij ook de Xiaomi 12S Ultra niet overtreffen.

De Xiaomi 13 Pro is een van de weinige smartphones met een 1-inch primaire camera, die het bedrijf heeft afgestemd met de hulp van Leica. De cameratests van DxOMark onthullen echter verschillende zwakke punten in vergelijking met andere premium toestellen, zoals we tijdens onze tests ontdekten. DeXiaomi 13 Problijft achter bij deMagic5 Pro, die Honor vorige maand tijdens MWC 2023 in Barcelona liet zien. De Magic5 Pro blijft de nummer 1 op de ranglijst van DxOMark's leaderboard met de Mate 50 Pro en Pixel 7 Pro een eindje terug op de tweede en derde plaats, respectievelijk.

Volgens DxOMark, deXiaomi 13 Prolast van autofocusfouten, belichtingsinstabiliteit, halo-artefacten, tonale compressie en een trage sluiterknop. Dat laatste is vooral het geval in scènes met een hoog contrast, waardoor het vastleggen van bewegende objecten wordt bemoeilijkt. Dat wil niet zeggen dat deXiaomi 13 Proslechte camera's heeft. Integendeel, het toestel belicht opnames grotendeels goed en legt een fatsoenlijke hoeveelheid details vast bij het maken van foto's of video's. DeXiaomi 13 Proheeft ook een kwalitatieve zoomcamera, evenals een groot dynamisch bereik bij weinig licht.

Hetzelfde geldt voor de audio, batterijduur en display van de Xiaomi 13 Pro, die allemaal achterblijven bij de verwachtingen. Nogmaals, Apple's, Google's, Honor's, Huawei's en Samsung's huidige generatie vlaggenschepen overschaduwen deXiaomi 13 Proin deze opzichten. Ter referentie, deXiaomi 13 Prois voorlopig alleen het vlaggenschip van het bedrijf en kan die status over een paar maanden verliezen met de Xiaomi 13 Ultra. Zie onze Xiaomi 13 Pro review voor onze volledige gedachten over het apparaat en hoe het zich verhoudt tot zijn collega's.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Xiaomi 13 Pro komt tekort ten opzichte van concurrentie in camera-analyse
Alex Alderson, 2023-03-17 (Update: 2023-03-17)