Notebookcheck Logo

Krachtige V4 Supercharger-stations nu actief nu Tesla weigert betaalschermsubsidie te eisen

Het nieuwe ontwerp van het Superchargerstation (afbeelding: Tesla Charging/Twitter)
Het nieuwe ontwerp van het Superchargerstation (afbeelding: Tesla Charging/Twitter)
Het eerste Superchargerstation met de nieuwe, hogere stallen met langere kabel die het opladen van alle merken en modellen elektrische voertuigen mogelijk maakt, is al operationeel. Hoewel ze in V3-kasten zijn ondergebracht, kunnen de nieuwe stallen 615A stroom leveren bij 1000V DC omdat ze een meer ergonomische plaatsing van het parkeervak bieden.

Tesla's volgende generatie Superchargers die werden geïnstalleerd als onderdeel van een proefstation in Europa zijn krachtiger dan de huidige V3-kasten. Ze gebruiken nog steeds V3-kasten, maar het specificatieplaatje op de achterkant van de nieuwe boxen vermeldt 615A piekstroom bij 1000V DC, in tegenstelling tot de 475A op de V3 Superchargers in Europa.

Tesla Supercharger V3-stations kunnen tot 250 kW vermogen leveren, wat tot 1000 mijl bereik per uur opladen kan opleveren. Ze zijn uitgerust met vloeistofgekoelde kabels en hebben een pieklaadsnelheid van 1.000 mijl per uur. Tesla heeft de specificaties voor Supercharger V4-stations niet officieel aangekondigd, maar heeft wel aangegeven dat het werkt aan een nieuw laadsysteem dat nog sneller zal zijn dan de V3-stations.

Sommige geruchten suggereren dat de Supercharger V4-stations tot 350 kW vermogen kunnen leveren, hoewel dit niet door Tesla is bevestigd. Het is belangrijk op te merken dat de maximale laadsnelheid ook afhangt van de batterijchemie van het voertuig en de spanning van het platform, de laadtoestand, de celtemperatuur en andere factoren. Dus terwijl een Supercharger V3 of V4-station een bepaalde hoeveelheid vermogen kan leveren, kan de werkelijke laadsnelheid variëren, afhankelijk van de specificaties van het voertuig, aangezien Tesla-modellen nog steeds een 400V-laadsysteem hebben.

In de VS heeft Tesla zich ertoe verbonden tegen eind 2024 minstens 7.500 laders voor andere EV's open te stellen tegen eind 2024 om een deel van de miljarden aan overheidssubsidies voor een landelijk dekkend oplaadnetwerk voor EV's op te strijken, maar loopt nu weg van bepaalde stimulansen op staatsniveau voor de aanleg van oplaadinfrastructuur in landelijke gebieden.

Het aanbod van Californië voor 420 parkeerplaatsen voor een totaalbedrag van 6,4 miljoen dollar aan belastingkredieten werd bijvoorbeeld respectvol afgewezen. Blijkbaar was de druppel die de emmer deed overlopen de eis van de staat om met alternatieve betaalkaarten te betalen. Dit zou ertoe hebben geleid dat Tesla schermen en terminals op de kraam moest installeren in plaats van alleen via de app te handelen.

De California Clean Energy Commission (CEC) is een groot visionair geweest in de uitbreiding van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) in Californië. Helaas kunnen we door onnodig omslachtige eisen aan de betalingsinfrastructuur geen gebruik maken van deze prijs.

Dat is jammer, want een van de vier Supercharger stationprojecten in het kader van de subsidies van de CEC zou met 164 plaatsen 's werelds grootste zijn. Momenteel laat Tesla andere elektrische auto's toe op zijn Superchargers in een proefproject van dat stations uitrust met een CCS-adapter in de VS. Locatie en betalingen worden echter nog steeds afgehandeld binnen de app, net als Tesla-rijders doen. De automaker heeft blijkbaar besloten dat het veranderen van het ontwerp van zijn Supercharger-stations om alternatieve betalingsvereisten te passen niet de moeite waard is.

Krijg de Tesla Motors 24' Cable Wall Connector op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Krachtige V4 Supercharger-stations nu actief nu Tesla weigert betaalschermsubsidie te eisen
Daniel Zlatev, 2023-03-17 (Update: 2023-03-17)