Notebookcheck

Testrapport Nokia Lumia 620 Smartphone

Hier komen de budget Windows 8 smartphones. De Lumia smartphone serie is een gecombineerde onderneming van Nokia en Microsoft om Windows Phone 8 bereikbaar voor de massa te maken. De Lumia 620 is één van de eerste budget smartphones die doelt op geldbewuste kopers. We zullen zien of de hardware voldoet om de gebruiker tevreden te stellen.
Manuel Masiero, 🇺🇸 🇩🇪 ...

Voor de originele Duitse vertaling, klik hier.

Nokia is één van de weinige smartphone fabrikanten die alles inzet op het Windows Phone besturingssysteem in plaats van het populaire Android besturingssysteem. Van de drie modellen in de Lumia serie, hebben we al eerder het middenklasse model, de Lumia 820, en het topmodel, de Lumia 920, getest. Nu gaan we kijken naar het instapmodel van de serie, die Nokia aanbiedt voor een concurrerende prijs van €260 (~ $350).

Behuizing

De behuizing van ons testmodel is gemaakt van matzwart polycarbonaat.
De kleine Lumia 620 is erg stevig en weegt 130 gram.

De telefoon heeft een afmeting van 115,4 x 61,1 mm en heeft een 3,8 inch beeldscherm. Hiermee is de telefoon wat compacter dan de Lumia 820, maar bijna net zo groot als de iPhone 4/4s. De dikte van 11 millimeter zorgt voor een enigszins lompe uitstraling, maar zo voelt het niet als je de telefoon in de hand houdt.

Om de telefoon goed te laten verkopen voor een startprijs van ongeveer €240 (~ $310), kunnen we ons voorstellen dat Nokia een aantal compromissen heeft moeten maken, onder andere met betrekking tot de bouwkwaliteit. Dit blijkt niet te kloppen: de Lumia 620 voelt goed en heeft een comfortabel gewicht van 130 gram. De stevige achterkant, gemaakt van polycarbonaat, biedt goede grip. Het glas en de behuizing lopen keurig in elkaar over. Het 3,8 inch model is zelfs bij hoge druk niet te verbuigen.

Nu we het over de achterkant hebben, moeten we even vermelden dat Nokia zicht vasthoudt aan sterke kleuren, net zoals bij de vorige Lumia modellen. De achterkant van de smartphone is verkrijgbaar in zes kleuren, waarvan er slechts één niet fel. Ons test model heeft de 'conservatieve' kleur zwart.

Het slimme openingsmechanisme verdient veel lof. Andere fabrikanten kunnen hier nog een puntje aan zuigen. De procedure is behoorlijk simpel. Houdt de smartphone vast zoals je hem altijd vasthoudt, druk op de achterste camera en druk hem naar beneden. Hierdoor zal de achterkant losgaan. Het is ook niet moeilijk om de 1300 mAh batterij, de Micro SIM kaart en de micro SD kaart te vervangen.

Verbindingsmogelijkheden

Koper hebben uitgebreide keuze in kleuren van de achterkant, maar de opslagcapaciteit van het apparaat is beperkt. Het interne opslaggeheugen is 8 GB, waarvan ongeveer 5 GB beschikbaar is voor de gebruiker. Het goed toegankelijke micro SD slot geeft de gebruiker echter de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 64 GB. Daarnaast biedt een app de gebruiker 7 GB online opslagcapaciteit in Skydrive.

De poorten van de smartphone omvatten het minimale arsenaal van hedendaagse telefoons. De in-ear koptelefoons die bij de smartphone geleverd worden, passen in de 3,5 mm poort aan de bovenkant en zijn gecertificeerd door Dolby Headphone voor Surround Sound. Voor data-overdracht zit er een micro USB poort aan de onderkant die gebruikt kan worden via de meegeleverde USB adapter. De telefoon is ook via deze poort op te laden.

Binnenkant: Micro-SIM, microSD.
Onderkant: Micro USB, Microfoon & Luidsprekers
Rechterkant: Camera knop, Aan- en uitknop, Volumeknop
Bovenkant: 3.5 mm audio poort
The Lumia 620 gebruikt Windows Phone 8.
Goed overzicht: het tegelscherm.
Veel Nokia apps zijn vooraf geïnstalleerd.
Meegeleverd: Microsoft Office

 

Software

De Lumia 620 gebruikt het Windows Phone 8 besturingssysteem, die ook gebruikt wordt door de HTC Windows Phone 8X en de Nokia Lumia 820. Deze versie van het Microsoft besturingssysteem is behoorlijk indrukwekkend, aangezien het één van de meest overzichtelijke en innoverende systemen is. Het gehele startscherm is gevuld met de bekende Windows 8 tegels, waarvan de grootte en kleur ingesteld kunnen worden.

Nokia heeft een heleboel eigen apps geïnstalleerd op de Lumia 620, die allemaal goed bleken te werken. Eén van die apps is de routeplanner, Nokia Drive+ Beta, de kaartsoftware, Nokia maps, Nokia Bus & Train en het hulpprogramma Nokia Care. De mobiele versie van Microsoft Office is ook aanwezig. Dit maakt het de gebruiker mogelijk om documenten in Excel, Word, PowerPoint en OneNote te bekijken en bewerken.

 

Communicatie & GPS

De Lumia 620 laat zien dat goedkope smartphones niet per se verbindingsmogelijkheden achterwege moeten laten om de kosten te drukken. Ons testmodel ondersteunt de snelle WLAN standaards 802.11a/b/g/n en kan met een netwerk verbinden via een 2,4 of 5 GHz verbinding. Daarnaast wordt GSM (850, 900, 1800 en 1900 MHz, quad-band), Edge en de snelle HSPA+ (UMTS/3G) ondersteund. Bluetooth is ook aanwezig, maar in de vorm van de verouderde 3.0 versie. De geïntegreerde NFC chip (Near Field Communication) heeft veel potentie voor in de toekomst. De SIM kaart houder is gemaakt voor Micro SIM kaarten. A-GPS en Glonass biedt de Lumia 620 de mogelijkheid om de positie met behulp van satellieten te bepalen. Bij nader onderzoek bleek dat de verbinding erg stabiel is.

Telefonie

De telefoonfunctie kan bereikt worden via een tegel op het startscherm. Deze functie lijkt erg op die van andere besturingssystemen en is simpel in gebruik. Een numeriek toetsenblok, de contacten, een zoekfunctie en een knop voor het PostvakIN zijn zichtbaar op het beeldscherm. De beste eigenschap van de telefoonfunctie is dat nummers in berichten, e-mails of browser direct gebeld kunnen worden, zonder ze eerst in het adresboek te moeten zetten.

 

Camera's & Multimedia

De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 0,3 Megapixels en is alleen in staat om lage kwaliteit foto's en video's te maken met een VGA resolutie (640 x 480 pixels). De camera aan de achterkant is veel beter, gezien de resolutie van 5 Megapixels en een maximale resolutie van 2592 x 1936 pixels. Video's kunnen worden opgenomen met 720p kwaliteit. Deze camera van de Lumia 620 biedt goede kwaliteit foto's in goed verlichte omgevingen. De kleuren zijn dan helder en het contrast is goed. In donkere omgevingen worden de foto's echter troebel en is de LED flitslamp niet sterk genoeg.

Referentie camera - Canon Ixus 115 HS
Hoofdcamera - 5 Megapixels
Camera aan voorkant - 0.3 Megapixels

 

Accessoires

Het pakket met de Lumia 620 bevat naast de telefoon een 1300 mAh batterij, een gebruikershandleiding, in-ear koptelefoon, een micro USB kabel en een adapter met USB poort. Als optionele audio accessoires biedt Nokia een Bluetooth stereo headset en compacte Bluetooth luidsprekers.

Garantie

Nokia levert een garantietermijn van 24 maanden bij de Lumia 620. Helaas limiteert Nokia de garantie op de andere onderdelen (batterij, adapter, koptelefoon, micro USB kabel) tot 6 maanden.

Invoerapparaten en Aansluitingen

Het touchscreen van de Lumia 620 weet de aanrakingen vloeiend en precies te registreren, waardoor het apparaat comfortabel gebruikt kan worden. Het stevige, glazen oppervlakte is goed overheen te glijden en de drie toetsen onderaan ('zoeken', 'Windows' en 'terug') zijn erg gevoelig. Het LCD beeldscherm met een resolutie van 480 x 800 pixels geeft niet veel mogelijkheid voor meerdere tegels naast elkaar, waardoor de gebruiker veel zal moeten scrollen.

Tekst kan worden ingevoerd via het virtuele QWERTZ toetsenbord. In portretmodus is het toetsenbord niet groot en zal je dus even moeten oefenen. In landschapsmodus zijn de toetsen groter, maar Nokia heeft geen gebruik gemaakt van de volledige schermbreedte. Het toetsenbord bedekt twee derde deel van de breedte van het beeldscherm in landschapsmodus.

Beeldscherm

Het LCD touchscreen heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Het kleine 3,8 inch LCD touchscreen van de Lumia 620 wordt beschermd door een stevige glasplaat. Hoewel het beeldscherm op het eerste gezicht bescheiden lijkt, heeft het veel te bieden. Het paneel van ons testmodel heeft een gemiddelde helderheid van 502,1 cd/m² en een maximale helderheid van 517 cd/m². Dit maakt de Lumia 620 tot één van de meest heldere smartphones die we getest hebben. Alleen de Asus Padfone 2 is helderder (530 cd/m²). Binnenshuis werkt de helderheidssensor goed door de helderheid naar beneden aan te passen. De andere leden van de Lumia serie kunnen hier niet aan tippen: de Lumia 820 biedt een gemiddelde helderheid van 297 cd/m² en de Lumia 920 biedt 322 cd/m².

508
cd/m²
517
cd/m²
487
cd/m²
510
cd/m²
515
cd/m²
490
cd/m²
504
cd/m²
497
cd/m²
491
cd/m²
Helderheidsverdeling
Gossen Mavo-Monitor
Maximum: 517 cd/m² Gemiddelde: 502.1 cd/m²
Helderheidsverdeling: 94 %
Helderheid in Batterij-modus: 515 cd/m²
Contrast: 936:1 (Zwart: 0.55 cd/m²)

Ten opzichte van de helderheid is de zwartwaarde van 0,55 cd/m² niet bijzonder goed, maar veel valt er niet te klagen. Het contrast is goed: 936:1. Terwijl de Lumia 920 ongeveer hetzelfde biedt (IPS paneel, 0,41 cd/m², 851:1), presteert de Lumia 820 veruit het best met z'n AMOLED beeldscherm: een zwartwaarde van 0,01 cd/m² en een contrast van 28800:1.

Outdoors use
Gebruik buitenshuis

Door de hoge helderheid is de Lumia 620 goed geschikt voor gebruik buitenshuis. Ondanks het reflecterende oppervlakte blijft de inhoud duidelijk leesbaar in direct zonlicht. Alleen extreem fel zonlicht maakt het lezen van het beeldscherm een moeilijke opgave, maar zelfs dan kan de gebruiker de tegels duidelijk herkennen. Alleen tekst en andere kleine elementen worden moeilijk zichtbaar door de reflecties, maar dit probleem kan opgelost worden door de telefoon onder een andere hoek te houden.

Viewing angles - Nokia Lumia 620
Kijkhoeken - Nokia Lumia 620

De kijkhoeken van de Lumia 620 geven geen reden tot klagen. Onafhankelijk van hoek van de telefoon, de inhoud op het beeldscherm kan altijd gelezen worden. De kleuren veranderen niet en de helderheid neemt slechts enigszins af bij extreme hoeken.

Prestaties

Tot nu toe heeft de Lumia 620 ons vooral goede eigenschappen laten zien. Maar hoe zijn de prestaties? Een Qualcomm System-on-a-chip (SoC) is het kloppende hart van de telefoon. Deze 1 Ghz SoC Snapdragon S4 MSM8227 heeft twee cores en 512 MB RAM.

Onze indruk van de smartphone? De Lumia 620 doet alles goed bij normaal gebruik. Bij alledaags gebruik reageert de telefoon goed bij het laden van websites en loopt alles vloeiend.

De benchmarks geven echter iets anders aan: we geloven dat dit komt door de verschillende architectuur van Windows Phone 8 OS en de Internet Explorer 10 browser, die niet goed presteert bij bepaalde browser benchmarks.

In onze browser tests (Peacekeeper, Browsermark 2.0, Google v8 en SunSpider 0.9.1) biedt de Lumia 620 middelmatige prestaties en wordt overduidelijk verslagen door de duurdere Lumia 820 en Lumia 920. Dit beeld wordt versterkt door het resultaat van de AnTuTu Version 0.8 benchmark: 7,469 punten komt niet in de buurt van de topmodellen.

Peacekeeper - --- (sorteer op waarde)
Nokia Lumia 620
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 8 GB SSD
214 Points ∼3%
Nokia Lumia 820
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 8 GB SSD
333 Points ∼5% +56%
Apple iPhone 5
SGX543MP3, A6, 32 GB SSD
863 Points ∼14% +303%
Google Nexus 4
Adreno 320, S4 Pro APQ8064A, 16 GB SSD
236 Points ∼4% +10%
HTC One SV
Adreno 305, S4 Plus MSM8930, 8 GB SSD
416 Points ∼7% +94%
HTC Windows Phone 8S
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 4 GB Flash
197 Points ∼3% -8%
Browsermark - --- (sorteer op waarde)
Nokia Lumia 620
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 8 GB SSD
1516 points ∼21%
Nokia Lumia 820
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 8 GB SSD
1758 points ∼24% +16%
Nokia Lumia 920
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 32 GB SSD
1194 points ∼17% -21%
Apple iPhone 5
SGX543MP3, A6, 32 GB SSD
2383 points ∼33% +57%
Google Nexus 4
Adreno 320, S4 Pro APQ8064A, 16 GB SSD
1839 points ∼26% +21%
HTC One SV
Adreno 305, S4 Plus MSM8930, 8 GB SSD
1366 points ∼19% -10%
HTC Windows Phone 8S
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 4 GB Flash
1543 points ∼21% +2%
Google V8 Ver. 7 - Google V8 Ver. 7 Score (sorteer op waarde)
Nokia Lumia 620
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 8 GB SSD
460 Points ∼2%
Nokia Lumia 820
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 8 GB SSD
783 Points ∼4% +70%
Nokia Lumia 920
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 32 GB SSD
785 Points ∼4% +71%
Apple iPhone 5
SGX543MP3, A6, 32 GB SSD
1457 Points ∼7% +217%
Google Nexus 4
Adreno 320, S4 Pro APQ8064A, 16 GB SSD
1381 Points ∼7% +200%
HTC One SV
Adreno 305, S4 Plus MSM8930, 8 GB SSD
1174 Points ∼6% +155%
HTC Windows Phone 8S
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 4 GB Flash
477 Points ∼2% +4%
Sunspider
1.0 Total Score (sorteer op waarde)
Nokia Lumia 620
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 8 GB SSD
1416.7 ms * ∼16%
Nokia Lumia 920
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 32 GB SSD
891 ms * ∼10% +37%
Apple iPhone 5
SGX543MP3, A6, 32 GB SSD
714 ms * ∼8% +50%
Google Nexus 4
Adreno 320, S4 Pro APQ8064A, 16 GB SSD
1580.6 ms * ∼17% -12%
0.9.1 Total Score (sorteer op waarde)
Nokia Lumia 620
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 8 GB SSD
1435 ms * ∼14%
Nokia Lumia 820
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 8 GB SSD
923.2 ms * ∼9% +36%
Nokia Lumia 920
Adreno 225, S4 Plus MSM8960, 32 GB SSD
915.3 ms * ∼9% +36%
Apple iPhone 5
SGX543MP3, A6, 32 GB SSD
935.4 ms * ∼9% +35%
Google Nexus 4
Adreno 320, S4 Pro APQ8064A, 16 GB SSD
1894.7 ms * ∼18% -32%
HTC One SV
Adreno 305, S4 Plus MSM8930, 8 GB SSD
1473.8 ms * ∼14% -3%
HTC Windows Phone 8S
Adreno 305, S4 Plus MSM8227, 4 GB Flash
1410 ms * ∼13% +2%

* ... kleiner is beter

Games

 

 

De Lumia 620 is uitgerust met de Adreno 305 grafische kaart die goede gaming prestaties biedt. Alle games die we getest hebben (Angry Birds, Flight Control, Plants v. Zombies en de veeleisende Need For Speed: Hot Pursuit) liepen vloeiend. Helaas veranderen deze resultaten niet het feit dat de Windows Phone 8 winkel weinig veeleisende games biedt.

Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Need For Speed: Hot Pursuit
Need For Speed: Hot Pursuit
Flight Control
Flight Control
Angry Birds
Angry Birds

De telefoon app van de Lumia 620 doet wat hij zou moeten doen - bij elk telefoongesprek was de geluidskwaliteit perfect. De meegeleverde koptelefoon hebben een hoog maximaal volume, ideaal om omgevingsgeluid te verdringen. De handsfree functie werkt goed, maar bij hoge volumes klinkt het geluid blikkerig. De simpele koptelefoons zijn tot in zekere mate geschikt voor muziek.

Emissies

 

Temperatuur

De Nokia Lumia 620 blijft zelfs bij hoge belasting koel: de telefoon warmt aanzienlijk minder op dan de Lumia 820 en de Lumia 920. Een maximale temperatuur van 41,3°C aan de onderkant van de behuizing is acceptabel. Gemiddeld warmt de voorkant op tot 37,6°C bij volledige belasting en in idle modus blijft de temperatuur hangen op 28,1°C.

Max. Belasting
 39.7 °C38 °C36.2 °C 
 39.9 °C37.8 °C37.5 °C 
 37.4 °C36.2 °C36.1 °C 
Maximum: 39.9 °C
Gemiddelde: 37.6 °C
30 °C33.7 °C38.4 °C
31.5 °C35 °C41.3 °C
31.2 °C35.1 °C39.7 °C
Maximum: 41.3 °C
Gemiddelde: 35.1 °C
Stroomadapter (max.)  39.4 °C | Kamertemperatuur 21.3 °C | Voltcraft IR-350
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 37.6 °C / 100 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(+) The maximum temperature on the upper side is 39.9 °C / 104 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22.4 to 51.7 °C for the class Smartphone.
(±) The bottom heats up to a maximum of 41.3 °C / 106 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 28.1 °C / 83 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

Luidsprekers

De achterkant van de Lumia 620 bevat een luidspreker die mono geluid voortbrengt. De geluidskwaliteit is niet denderend goed, aangezien vooral hoge tonen goed hoorbaar zijn en de bastonen wegvallen. De in-ear koptelefoon doet het een stuk beter dankzij Dolby Headphone met Surround Sound.

Energiebeheer

 

Energieverbruik

De Qualcomm-SoC en het 3,8 inch LCD touchscreen zijn de twee componenten die de meeste energie verbruiken. 'Energie slurpend' is geen goede beschrijving voor de Lumia 620, aangezien het verbruik tussen 1,2 en 2,2 Watt ligt bij alledaags gebruik. Dit betekent dat de Lumia 620 iets zuiniger omgaat met energie dan de HTC Windows Phone 8S (1,2 - 2,6 Watt), die dezelfde SoC en een iets groter beeldscherm bevat. Bij volledige belasting kan de Lumia 620 tussen 2,8 en 4,4 Watt verbruiken. Dit zijn goede resultaten, aangezien de goed uitgeruste Lumia 820 en Lumia 920 respectievelijk minimaal 4,4 Watt en 5,4 Watt nodig hebben.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0 / 0.8 Watt
Inactiefdarkmidlight 1.2 / 1.8 / 2.2 Watt
Belasting midlight 2.8 / 4.4 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        Voltcraft VC 940

Batterijlevensduur

Met de 1300 mAh batterij kan de Nokia smartphone maximaal 330 uur in stand-by modus staan en 61 uur muziek afspelen. Onze tests hebben de telefoon tot het uiterste gedreven om uit te zoeken of deze beweringen waar zijn. We hebben eerst de maximale batterijlevensduur vastgesteld met minimale helderheid en energiebesparingsopties. Een programma simuleert het lezen van een tekstbericht. De Lumia kan het bij dit gebruik 14 uur en 32 minuten volhouden.

De andere extreme waarde, de minimale batterijlevensduur (maximale helderheid, draadloze modules aan) wordt gemeten met behulp van WP Bench, die alle hardware volledig belast. De Lumia kan dit 2 uur en 1 minuut volhouden. Vergeleken met de concurrentie is dit resultaat echter acceptabel. De laatste test heeft de batterijlevensduur gemeten terwijl er van WLAN gebruik werd gemaakt (middelhoge helderheid). De Nokia Lumia 620 hield dit 10 uur en 15 minuten vol.

Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
14h 32min
Surfen met WLAN
10h 15min
Belast (maximale helderheid)
2h 01min

Samenvatting

De Nokia Lumia 620 heeft ons laten zien dat een goede smartphone niet per se duur hoeft te zijn. De straatprijs van €240 (~ $310) wordt meer dan waargemaakt door de bouwkwaliteit, fatsoenlijke prestaties en indrukwekkende software. Het LCD touchscreen van de Lumia 620 zou een wat hogere resolutie moeten hebben, want de gebruiker moet nu tamelijk veel scrollen. De telefoon zit goed in elkaar en doet alles wat er van hem verwacht wordt. In alledaags gebruik zijn de beperkingen geen probleem en hebben vooral de positieve aspecten de overhand.

Nokia heeft Windows Phone 8 geïnstalleerd op de Nokia Lumia 620 en, zoals we ondervonden hebben, is het resultaat goed. De interface met tegels werkt vloeiend en is makkelijk in gebruik. De gebruiker zal moeten leven met een aantal vreemde eigenschappen: het toetsenbord gebruikt niet de volledige breedte in landschapsmodus en het aanbod van apps is op dit moment nog karig. De gebruiker zal aan dit eerste probleem kunnen wennen en dit laatste probleem zal waarschijnlijk in de loop der tijd opgelost worden.

Provided by ...

In Review: Nokia Lumia 620
In Review: The Nokia Lumia 620, provided by:


Specificaties

Nokia Lumia 620 (Lumia Serie)
Processor
Grafische kaart
Qualcomm Adreno 305
Geheugen
8192 MB 
Beeldscherm
3.80 inch 15:9, 800 x 480 pixel, Multipoint-Touch, capacitief, LCD, ClearBlack, glimmend: ja
Opslag
8 GB SSD, 8 GB 
, (Net ca. 5 GB), plus 7 GB online storage (SkyDrive)
Verbindingen
1 USB 2.0, 1 HDMI, Audio Verbindingen: 3.5 mm audio poort, Card Reader: microSD, maximaal 64 GB, Sensoren: Positiesensor, Afstandsensor, Omgevingslichtsensor, Gyroscoop, Kompas
Netwerkmogelijkheden
802.11a/b/g/n (a/b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 3.0, NFC, W-CDMA, GSM-Quadband (850/900/1800/1900), UMTS-Quadband (850/900/1900/2100), HSPA+ (maximaal 21.6/5.76 MBit/s)
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 115.4 x 61.1 x 11
Batterij
5 Wh Lithium-Ion, Nokia Akku BL-4J (1.300 mAh), Gesprekstijd 9 uur 50 min (volgens fabrikant), Stand-by 330 uur (volgens fabrikant), Muziek speeltijd 61 uur (volgens fabrikant)
Besturingssysteem
Microsoft Windows Phone 8
Camera
Webcam: 0.3 MP (Vorderseite, 640 x 480 Pixel, 5.0 MP (Rückseite, 2.592 x 1.936 Pixel, Videos bis 720p)
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: Mono, Toetsenbord: Virtueel, Micro-USB oplader, AC-50, microUSB oplaad- en datakabel CA-190CD, stereo headset WH-108, Nokia City-Compass, Kaarten, Muziek, Navigatie, Bus & Train, Microsoft Office, Internet Explorer 10, DirectX 11, 24 Maanden Garantie
Gewicht
127 g, Voeding: 40 g
Prijs
269 Euro

 

Er zitten drie Soft Touch knoppen aan de onderkant van het beeldscherm: Terug, Windows en Zoeken.
Er zitten drie Soft Touch knoppen aan de onderkant van het beeldscherm: Terug, Windows en Zoeken.
De geluidskwaliteit van de Lumia 620 is uitstekend.
De geluidskwaliteit van de Lumia 620 is uitstekend.
Aan de bovenkant kan een koptelefoon worden aangesloten.
Aan de bovenkant kan een koptelefoon worden aangesloten.
Een gehard glazen paneel beschermt het LCD touchscreen.
Een gehard glazen paneel beschermt het LCD touchscreen.
De Qualcomm Snapdragon S4 SoC heeft genoeg kracht voor veeleisende games zoals Need For Speed: Hot Pursuit.
De Qualcomm Snapdragon S4 SoC heeft genoeg kracht voor veeleisende games zoals Need For Speed: Hot Pursuit.
Aan de voorkant zit een 0,3 Megapixels webcam.
Aan de voorkant zit een 0,3 Megapixels webcam.
De hoofdcamera aan de achterkant heeft een resolutie van 5 Megapixels.
De hoofdcamera aan de achterkant heeft een resolutie van 5 Megapixels.
Microsoft aan boord: Windows Phone 8 als besturingssysteem.
Microsoft aan boord: Windows Phone 8 als besturingssysteem.
Optionele kleuren voor de achterkant: er zijn zes kleuren beschikbaar...
Optionele kleuren voor de achterkant: er zijn zes kleuren beschikbaar...
...en nog meer kleuropties voor de tegels.
...en nog meer kleuropties voor de tegels.
In tegenstelling tot veel andere smartphones, kan de Lumia 620 gemakkelijk geopend worden.
In tegenstelling tot veel andere smartphones, kan de Lumia 620 gemakkelijk geopend worden.
Nokia heeft een aantal zelf ontwikkelde apps vooraf geïnstalleerd.
Nokia heeft een aantal zelf ontwikkelde apps vooraf geïnstalleerd.
De Microsoft app winkel wordt langzaam maar zeker gevuld.
De Microsoft app winkel wordt langzaam maar zeker gevuld.
Ook meegeleverd: Micro USB kabel, stroomadapter, In-Ear koptelefoon.
Ook meegeleverd: Micro USB kabel, stroomadapter, In-Ear koptelefoon.

Similar Devices

Vergelijkbare notebooks van een andere fabrikant

Laptops van een andere fabrikant en met een andere CPU

Laptops met dezelfde grafische kaart

Kort testrapport HTC Desire 10 Lifestyle Smartphone
Adreno 305, Snapdragon 400 MSM8928, 5.50", 0.155 kg
Kort testrapport Motorola Moto G 2nd Gen Smartphone
Adreno 305, Snapdragon 400 MSM8226, 5.00", 0.15 kg
Kort testrapport Microsoft Lumia 640 Smartphone
Adreno 305, Snapdragon 400 MSM8226, 5.00", 0.145 kg
Kort testrapport Asus ZenWatch (Wi500Q) Smartwatch
Adreno 305, Snapdragon 400 APQ8026, 1.63", 0.07 kg
Kort testrapport Sharp Aquos Crystal Smartphone
Adreno 305, Snapdragon 400 MSM8926, 5.00", 0.141 kg

Links

Price Comparison

Pro

+Lage prijs
+Goed 3,8 inch beeldscherm
+NFC en Dual-Band WLAN
+Simpele Windows Phone 8 lay-out
+Opslag kan worden uitgebreid
+Verwisselbare batterij
+Goede batterijlevensduur
+Goede kwaliteit camera
+24 maanden garantie
 

Contra

-Lage resolutie
-Zwakke webcam met slechts 0,3 Megapixels
-Middelmatige prestaties
-Ongeveer 5 GB netto opslagcapaciteit

In het kort

Wat we goed vonden

Het goede kwaliteit, heldere beeldscherm en vakmanschap.

Wat we graag zouden zien

Een hogere resolutie en meer apps in de Windows app winkel.

Wat ons verrast heeft

Nokia biedt de Lumia 620 voor een concurrerende prijs en ze hebben niet veel compromissen moeten maken: vakmanschap, verbindingsmogelijkheden en prestaties zijn voor deze klasse echt fenomenaal.

De concurrentie

Andere Windows Phone 8 smartphones:  Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 920, HTC Windows Phone 8 en de Samsung ATIV S.

Rating

Nokia Lumia 620 - 14-03-2014 v4(old)
Manuel Masiero

Behuizing
88%
Toetsenbord
38 / 75 → 51%
Aanwijsapparaat
92%
Aansluitmogelijkheden
50 / 60 → 83%
Gewicht
94%
Batterij
89%
Beeldscherm
83%
Gaming-performance
26 / 63 → 41%
Applicatie-performance
30 / 70 → 43%
Temperatuur
83%
Luidheid
100%
Gemiddelde
70%
83%
Smartphone - Gewogen Gemiddelde
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > Testrapport Nokia Lumia 620 Smartphone
Manuel Masiero, 2013-04-29 (Update: 2018-05-15)