Notebookcheck

Teclast P20HD hands-on: Niet perfect, maar wel een geweldige Android 10 tablet voor de prijs

Teclast P20HD 10.1-inch Android 10 tablet met UNISOC SC9863A processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte (Bron: Eigen)
Teclast P20HD 10.1-inch Android tablet (Bron: Eigen)
Bijna-voorraad Android 10, 4 GB geheugen, een geweldige look en feel dankzij een eersteklas metalen constructie, een verrassend goed IPS-display, maar gecombineerd met een ondergemiddeld geluid, een langzame processor en opslag. "Hoe goed is de Teclast P20HD gezien al het bovenstaande?" - Dit is de vraag die we vandaag zullen proberen te beantwoorden.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇵🇹 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Op het eerste gezicht heeft de huidige Android tabletmarkt niet veel te bieden. Helaas zijn er maar een paar grote merken die merkbaar - meer dan 10 procent - plakjes van de taart bezitten: Samsung, Huawei, Amazon, en Lenovo. Aan de zonnige kant is er altijd ruimte voor aangename verrassingen van kleinere merken. Vandaag de dag staan we voor zo'n verrassing, namelijk de 10-inch Teclast P20HD.

Het retailpakket van deze tablet komt niet met te veel accessoires, maar ik moet wel benadrukken dat mijn pakket zwaar in elkaar geslagen is aangekomen, maar - dankzij de stevige doos die Teclast gebruikt heeft - was de tablet zelf in perfecte staat. In de doos vond ik de tablet, de gebruikelijke papieren - gebruikershandleiding, garantiekaart, evenals een "Nuttige Herinnering" folder met een paar mogelijke problemen en snelle oplossingen voor elk van hen, een oplader en een USB-C kabel, evenals een hulpmiddel om de SIM/microSD lade uit te schuiven.

De tablet zelf wordt geleverd met vooraf aangebrachte beschermfolie aan beide zijden en - in mijn geval - volledig opgeladen. Als je toestel niet wordt opgeladen, sluit je de lader gewoon aan voor een uur of twee, want het is zeer waarschijnlijk dat de batterij leeg is. De bouwkwaliteit is zeer goed en de tablet voelt solide aan, hoewel ik denk dat het een beetje zwaar is bij 1,17 pond, meestal als we rekening houden met de sub-0,4 inch dikte.

De Teclast P20HD, die in juli werd aangekondigd, heeft een octa-core UNISOC SC9863A-processor, 4 GB geheugen, 64 GB interne opslag, een uitstekend 10,1-inch Full HD IPS-scherm met 1.920 x 1.200 pixels, dual-band Wi-Fi en een SIM-slot met ondersteuning voor 4G-, 3G- en 2G-netwerken. De camera's zijn niets om over op te scheppen aangezien we het hebben over een 2 MP selfie shooter en een 5 MP hoofdcamera. Aan de andere kant draait de Teclast P20HD Android 10 out-of-the-box en heeft een 6.000 mAh batterij die tot 7 uur autonomie kan leveren.

Voordat we alle tests opzij zetten en ons richten op mijn eigen ervaring met deze leisteen, moet ik de hele context beschrijven. Nadat ik de leisteen uit de doos had gehaald en voor de eerste keer had aangezet, koos ik voor de makkelijke manier en ik gebruikte gewoon mijn belangrijkste Google-account om alle apps te installeren die ik op mijn telefoon had (nog steeds met behulp van de eerbiedwaardige Xiaomi Mi A1) en alles te synchroniseren wat gesynchroniseerd kon worden.

Aan het einde van het hele proces ontdekte ik dat een paar apps niet waren geïnstalleerd. Een van deze apps was AnTuTu, waarschijnlijk vanwege het gebrek aan ondersteuning voor de UNISOC SC9863A-processor. Ik rende echter de UL Procyon AI Inference Benchmark en behaalde een score van 2.679 punten, wat misschien niet zo erg is omdat de Samsung Galaxy S10+ 4.317 punten kreeg en de Huawei Mate 20 Pro 4.610 beheerde. Om dit deel over benchmarking af te sluiten, moet ik ook vermelden dat het hoogst scorende apparaat in de bovengenoemde benchmark de Google Pixel 4 is die geladen is met Android 11, een apparaat dat 10.923 punten heeft vergaard.

Gelukkig kon ik ook Geekbench 5 op deze tablet draaien, dus hier heb je de scores: 155 single-core en 785 multi-core punten. In beide gevallen hebben we het over zeer slechte scores.

Nu, over mijn ervaring (en die van mijn dochter) met de Teclast P20HD: Op een paar kleine uitzonderingen na, bleek deze lei indrukwekkend te zijn, vooral voor mediaconsumptie, online onderwijs via Zoom, en zelfs voor games. Echter, ik vond games pijnlijk traag geladen in vergelijking met mijn telefoon. De games die ik zelf op de Teclast P20HD speelde waren CSR Racing 2, Asphalt 9, en mijn all-time favoriet, EA's Real Racing 3. Ik kan gemakkelijk concluderen dat al deze titels minstens twee keer zoveel tijd nodig hadden om te laden. De prestaties in het spel zijn echter fatsoenlijk. Mijn dochter speelde onder ons, Roblox en Toca Life: World. Volgens haar werkte alles als een charme, maar de laadtijden leken me te lang en ik ben er zeker van dat alles beter zou werken als Teclast zou besluiten om de P20HD te upgraden met snellere opslag.

Hoewel ik nogal kieskeurig ben als het op geluid aankomt en ik reviews en opmerkingen van gebruikers heb gezien die klaagden over de kwaliteit van de audioaansluiting van de Teclast P20HD, moet ik zeggen dat ik hier geen problemen heb gevonden. Aan de andere kant hebben de stereoluidsprekers een uitstekend volume en presteren ze goed als ze gebruikt worden in audio chatting apps, maar ze leveren niets fatsoenlijks op als het gaat om muziek of films. Met behulp van USB-C hoofdtelefoons zoals de uitstekende Creative SXFI TRIO heb ik kunnen genieten van de Teclast P20HD als mediaconsumptieplatform, en zelfs betaalbare Bluetooth TWS zoals de UGREEN HiTune en 1MORE omthing AirFree presteerden boven mijn verwachtingen.

In de meeste real-world scenario's laat de levensduur van de batterij niets te wensen over en een SoT van meer dan 6 uur is iets wat vrij gebruikelijk is. Na 4 uur zoom-streaming en minstens één of twee uur YouTube-video's en gaming - met een paar pauzes tussendoor natuurlijk - daalt de Teclast P20HD van 100% naar ongeveer 30% batterijbelasting.

Voordat ik tot een conclusie kom, moet ik de pijnlijk langzame oplading bij gebruik van de meegeleverde kabel en lader noemen: het kostte me meer dan 3 uur en 30 minuten om van 1% naar 100% te gaan. Dit is waarschijnlijk een beperking van het laadcircuit omdat het niet sneller ging met behulp van een 65 W lader en een kabel met 25 W laadondersteuning.

 
 

Het goede, het slechte en de waarheid

De Teclast P20HD heeft nogal wat voeten in de aarde, maar voor mij zijn de belangrijkste hoogtepunten de degelijke bouw en het schone en toch premium uiterlijk, de verrassend goede weergavekwaliteit, het feit dat hij Android 10 draait, en de royale hoeveelheid geheugen.

Helaas presteren de ingebouwde stereoluidsprekers in de meeste scenario's onder de verwachtingen, en de camera's... laten we de camera's maar gewoon vergeten. De camera's zijn een hoek die moest worden geknipt om zo veel van een tablet te leveren voor zo weinig geld. Vanaf 12 november is de laatste software-update voor de Teclast P20HD blijkbaar gedateerd op 31 juli, dus frequentere updates kunnen geen kwaad.

De beste waarde Android 10-inch tablet van het jaar? Misschien, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen, want ik heb ze niet allemaal geprobeerd. Eén ding is echter zeker: De Teclast P20HD is een van de beste deals die je kunt vinden deze dagen, omdat het nu een all-time low prijs van slechts US $121.06 op AliExpress heeft geraakt.

Disclaimer: De auteur van deze review ontving de Teclast P20HD gratis van Teclast voor het doel van het testen.

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5436 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 186603 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Teclast P20HD hands-on: Niet perfect, maar wel een geweldige Android 10 tablet voor de prijs
Codrut Nistor, 2020-11-13 (Update: 2020-11-13)