Notebookcheck

1MORE omthing AirFree TWS hands-on - Uitstekende pasvorm, kwaliteitsbouw, goed geluid, grote waarde

1MORE omthing AirFree TWS hands-on review (Bron: 1MORE)
1MORE omthing AirFree TWS hands-on (Bron: 1MORE)
Mijn zoektocht naar goede draadloze oordopjes onder het prijspunt van US$50 gaat verder met de 1MORE omthing AirFree. Aangezien we het hebben over een stuk hardware dat kan worden gekocht voor zo laag als US $ 25, moeten we zien of de snelkoppelingen die worden gebruikt om deze prijs te bereiken daalde de totale waarde van het product te veel.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇮🇹 ...

Hoewel bedrade in-ear headsets voor mij om vele redenen de beste blijven - overigens is de Creative SXFI TRIO hands-on ook in de maak en zal later deze maand live gaan - lijkt het erop dat er veel te ontdekken valt in de ruimte voor draadloze oordopjes, vooral als het gaat om laaggeprijsde artikelen.

Veel gebruikers beschouwen sub-US$50 producten in deze categorie misschien niet als hun aandacht waardig, maar de waarheid kan verrassend zijn. In sommige gevallen kozen de fabrikanten ervoor om de levensduur van de batterij op te offeren, soms kozen ze ervoor om te gaan met goedkopere materialen in het algemeen, enzovoort. Zoals we meteen gaan zien, de 1MORE omthing AirFree TWS zou kunnen komen in een vrij goedkoop pakket, maar zodra het product uit de doos, het opladen geval ziet er al beter en de oordopjes tonen geen duidelijke tekenen van radicale prijsverlagingen. Over het geheel genomen is het ontwerp vrij origineel en maakt het dragen van de AirFree TWS een zeer comfortabele ervaring.

Verpakking en uiterlijk

Zoals u kunt zien op de foto's, bevat het retailpakket geen doos waarop u kunt vertrouwen om de 1MORE omthing AirFree te beschermen tegen ruw gebruik. Helaas kwam de mijne een beetje ruw aan, maar ik had het geluk om alles veilig in de doos te krijgen.

In het eerder genoemde retailpakket zit niets bijzonders. Zoals verwacht hebben we een kleine handleiding (slechts drie talen beschikbaar - waaronder Engels), een USB Type-C oplaadkabel die een beetje zwak aanvoelt - geen probleem hier, aangezien de laadkoffer geen hoge stroom nodig heeft en de meeste gebruikers sowieso gewoon hun bestaande kabels zullen gebruiken, evenals twee reserveparen siliconentips.

De laadkoffer lijkt op het eerste gezicht groot, maar heeft een groot voordeel: hij is slank genoeg zodat iedereen hem gemakkelijk in elke zak kan schuiven - zolang hij niet probeert de achterzak te gebruiken en er dan op te gaan zitten, wat tot rampzalige gevolgen kan leiden. 1MORE nam hier een kortere weg en koos ervoor om de LED-lampjes die de meeste fabrikanten in of op het voorste deel van de koffer plaatsen, weg te gooien om het bestaande laadniveau en de status ervan aan te geven. De koffer van de AirFree TWS heeft een enkele LED aan de achterzijde, die oplicht als er een kabel wordt aangesloten en de stroom naar binnen stroomt. Wanneer u merkt dat uw oordopjes niet meer op uw telefoon zijn aangesloten, is de meest voorkomende oorzaak dat zowel de case als de oordopjes zonder energie zitten.

De oordopjes hebben een slim ontwerp dat bestaat uit een regelmatig ovaalvormig deel met een grote ronde bobbel en een klein steeltje dat ze op hun plaats houdt en nauwelijks uit de oren steekt. Hierdoor blijven ze veel beter op hun plaats dan veel concurrenten, maar - in ieder geval voor mij - maakt het ook nogal lastig om ze uit de laadkoffer te halen en op te zetten. Deze oordopjes zijn erg licht en kunnen worden gebruikt voor trainingen en wandelingen of loopjes waarbij ook lange telefoongesprekken nodig zijn. Dit deel moet worden benadrukt, omdat klassieke draadloze oordopjes zoals de UGREEN HiTune lijken uit te glijden wanneer de drager zijn kaken veel beweegt om te praten of te kauwen, hoewel het hebben van een snelle hap of een vijf minuten durend telefoontje ze er niet af zal laten vallen.

Specs en kenmerken

In termen van functies is er niet veel te zeggen over de lijst met ondersteunde codecs - het laten vallen van aptX-ondersteuning is een andere shortcut die helpt om de prijs laag te houden - aangezien er alleen AAC en SBC is via Bluetooth 5.0 (en eerdere Bluetooth-versies, natuurlijk).

Dit zijn zonder meer de andere technische specificaties waar u wellicht in geïnteresseerd bent:

  • Driver: 7 mm dynamisch
  • Impedantie: 16 ohm
  • Gevoeligheid: 121 dB
  • Frequentierespons: 20 Hz - 20 kHz
  • Totale harmonische vervorming: 0.01%
  • Maximaal vermogen: 5 mW
  • Capaciteit van de laadkoffer: 550 mAh
  • Oplaadtijd: 1,5 uur
  • Speeltijd: 3.5 tot 4 uur op een volledige lading, evenals vier ladingen tot de zaak zonder sap is
  • Waterdichtheid: IPX4 (met uitzicht op lichte regen en zweet zou geen probleem moeten zijn)

Naast het bovenstaande moet ik ook de vier microfoons voor omgevingsgeluidsbeheersing in totaal noemen (twee op elk oortje), evenals de enkele LED's op de oordopjes die twee kleuren hebben - wit en blauw

 

Gebruik in de praktijk: ergonomie, levensduur van de batterij, software en geluidskwaliteit

Zoals ik al eerder zei, kan het uit de laadkoffer halen van de oorstukken zelfs voor mensen met dunne vingers nogal lastig zijn. Echter, eenmaal gemonteerd in de oren, zal de 1MORE omthing AirFree TWS daar blijven, zelfs in zware omstandigheden - zorg er alleen voor dat zware regen of duiken niet in de lijst worden opgenomen.

Eenmaal voor de eerste keer gekoppeld met uw handset, zal het opnieuw aansluiten bijna onmiddellijk gebeuren in de toekomst. De aanraakbediening heeft verschillende functies, afhankelijk van het oorstukje: door het dubbeltappen van het aanraakvlak van de linker oordop brengt u de stemassistent naar boven, maar door hetzelfde te doen met de rechter oordop pauzes/hervat de muziekweergave, en om te antwoorden/hangen kan aan beide zijden worden gebruikt. In een interessante draai, als iemand ervoor kiest om alleen het linker oordopje te gebruiken, dan zal de dubbele tik-functie zijn om muziek te spelen/pauzeren in plaats van het starten van de virtuele assistent.

Ik heb deze knoppen regelmatig gebruikt - minstens 30 minuten per dag, soms meer dan een uur of meer - gedurende meer dan een maand en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met de kwaliteit van de verbinding. Afhankelijk van het apparaat waarmee ze gekoppeld worden, kan de geluidskwaliteit een beetje variëren (ik merkte een klein verschil op tussen de Teclast P20HD - review pending - en mijn oude Xiaomi Mi A1). Er is echter geen groot verschil - dit heeft meer te maken met de audiobron zelf en de eventuele egalisatie-instellingen dan met het bronapparaat.

Na een uur gebruik daalt het batterijniveau meestal tot 80%, dus ik denk dat een volledige laadautonomie van 3,5-4 uur realistisch is. Aangezien de koffer vier volledige ladingen bevat, leidt dit tot minstens een week matig dagelijks gebruik (ik denk aan een daggemiddelde van 2 uur). Het goede deel is dat de oorstukken ook zelfstandig gebruikt kunnen worden, waardoor de autonomie verdubbeld wordt.

Na bijna een maand gebruik van de 1MORE omthing AirFree TWS kwam ik een software-applicatie tegen die nergens in de gebruikershandleiding of op de doos werd genoemd. Hierdoor kon ik de firmware updaten, wat heeft geleid tot een merkbare verbetering van de geluidskwaliteit. De omthing app voor de AirFree TWS is beschikbaar op zowel Google Play als de Apple Store. Het gebruik ervan is vrij eenvoudig, hoewel ik twee pogingen nodig had om de AirFree TWS eindelijk succesvol te updaten - de eerste poging mislukte om onbekende redenen, maar deze fout maakte de oordopjes niet nutteloos. Helaas biedt deze app geen andere functie, zoals een aangepaste equalizer of een ander soort audioaanpassing of een speciaal effect.

Voor mij is het beslissen wat ik moet zeggen over de geluidskwaliteit van de 1MORE omthing AirFree TWS een lastige taak omdat ik zowel opgewonden als teleurgesteld ben over wat ik elke keer als ik de oordopjes opzet. De laagfrequente respons en het totale volume zijn ongelooflijk voor deze prijsklasse, daar is geen twijfel over mogelijk. De middens zijn ook vrij goed vertegenwoordigd, maar de hoge tonen zijn een groot probleem voor mij - dit gebied van het audiospectrum is slecht vertegenwoordigd, en door het verhogen van het volume krijg ik alleen maar vervorming in het hoge bereik. Aan de zonnige kant blijven in ieder geval de lage en middentonen op punt staan. Aangezien de enige firmware-update die ik heb toegepast verhoogd volume en algemene geluidskwaliteit, kan ik alleen maar hopen dat een toekomstige software-update de hoge tonen naar voren zal brengen en de vervorming zal elimineren - wat ook een probleem zou kunnen zijn met een laag aantal eenheden, waaronder de mijne.

Voordat ik naar het laatste deel ga, moet ik een paar muziekgenres voorstellen die voor mij het beste werkten met de 1MORE omthing AirFree TWS: de meeste klassieke orkestwerken, wat algemeen bekend staat als "techno" vanaf het begin van de jaren negentig, ambient - vrijwel alles waar geen bekkens aan te pas komen (nou ja, een paar hi-hats hier en daar klinken niet zo slecht). De lijst van genres die niet worden aanbevolen bevat black metal, thrash metal, live opnames van elk genre, zelfs The Beatles klinken niet zoals ze zouden moeten klinken. Tot slot moet ik nog toevoegen dat telefoongesprekken erg goed klinken, hoewel ik zelfs in dit scenario een beetje vervorming in het hoge bereik heb opgemerkt.

Het goede, het slechte en de waarheid

De 7 mm neodymium drivers doen het uitstekend voor bas-intensieve muziek en het is gewoonweg geestverruimend wat er tegenwoordig binnen zo'n klein budget kan worden gedaan. De oorstukken zijn zeer comfortabel, de laadkoffer past in bijna elke broekzak en de levensduur van de batterij is bevredigend. Het aantal onverwachte dalingen tijdens mijn lange weken van gebruik is zeer dicht bij nul, wat geweldig is om te zien in deze prijsklasse.

De laadkoffer voelt een beetje broos aan, maar misschien lijkt het me juist zo. Zoals ik al zei, zijn de hoogtepunten een complete puinhoop in de meeste scenario's die men kan bedenken. Er zijn echter geen andere zwakke punten te noemen, misschien alleen het gebrek aan aptX-ondersteuning.

De ups en downs van de audio-ervaring die de 1MORE omthing AirFree TWS biedt, zouden mij voor minstens een dubbele prijs met mijn uiteindelijke beslissing laten worstelen. We hebben het echter over een stuk hardware dat kan worden gekocht voor minder dan US$30 - afhankelijk van de detailhandelaar en de verschillende deals die van toepassing kunnen zijn, kan de prijs zelfs iets onder de US$25 gaan! Gezien de waarde die voor dit bedrag aan contant geld is voorzien, is de 1MORE omthing AirFree TWS niets minder dan een geweldige deal die niet gemist mag worden - in het ergste geval kunt u het houden als een back-up oplossing voor uw belangrijkste - en duurdere - draadloze buds.

Disclaimer: De auteur van deze recensie heeft de 1MORE omthing AirFree TWS van 1MORE gratis ontvangen om te testen.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > 1MORE omthing AirFree TWS hands-on - Uitstekende pasvorm, kwaliteitsbouw, goed geluid, grote waarde
Codrut Nistor, 2020-10-29 (Update: 2020-10-29)
Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - News Editor