Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra worden gelanceerd zonder oplaadverbeteringen, omdat 65 W snelladen is uitgesloten

De Galaxy S24-serie zal er waarschijnlijk uitzien als zijn voorgangers, op de foto. (Afbeeldingsbron: SoyaCincau)
De Galaxy S24-serie zal er waarschijnlijk uitzien als zijn voorgangers, op de foto. (Afbeeldingsbron: SoyaCincau)
De 3C heeft nu bewijs geleverd van de oplaadsnelheden die Samsung gaat bieden voor zijn volgende vlaggenschip smartphones. Helaas was het gerucht van 65 W bedraad opladen voor de Galaxy S24 Ultra niet waar; er zullen ook geen veranderingen zijn voor de Galaxy S24 of Galaxy S24 Plus.

Samsung is nog even verwijderd van de lancering van de Galaxy S24-serie. Op dit moment wordt verwacht dat het bedrijf zijn volgende vlaggenschip smartphones in januarieen maand voor de eerste verjaardag van de Galaxy S23-serie. Naar verluidt is dit deels te wijten aan de beslissing van Qualcomm om zijn Snapdragon 8 Gen 3 platform ook een maand eerder dan gebruikelijk.

Normaal gesproken dienen Samsung en zijn concurrenten hun aankomende toestellen maanden van tevoren in bij regelgevende instanties zoals de Federal Communications Commission (FCC). De FCC en haar equivalenten hebben echter de neiging om de eerste documentatie niet te publiceren tot kort voor de officiële release van een toestel. Desalniettemin heeft de 3C al een lijst opgenomen van wat vermoedelijk een trio van Galaxy S24-modellen is, waarbij een paar details zijn onthuld.

Kort gezegd zal Samsung geen wijzigingen aanbrengen ten opzichte van de Galaxy S23 modellen van dit jaar, in tegenstelling tot eerdere geruchten. Zo zal de Galaxy S24 beperkt blijven tot 25 W, hetzelfde wattage dat Samsung biedt aan veel van zijn mid-range smartphones zoals de Galaxy A54. Ook het bedraad opladen van 45 W keert terug voor de Plus- en Ultra-modellen van volgend jaar, wat al het geval is sinds de Galaxy S22-serie.

Gebaseerd op eerdere lekkenkomt Samsung mogelijk ook alleen met een batterijupgrade voor het Plus-model, met een 4.900 mAh-cel die de 4.700 mAh-equivalent in de Galaxy S23 Plus vervangt. Bovendien heeft de 3C de codenamen van de Galaxy S24-serie onthuld. Zoals de afbeeldingen hieronder laten zien, heeft Samsung SM-S9210 toegewezen aan de Galaxy S24, terwijl SM-S9260 en SM-S9280 respectievelijk dienen voor de Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra.

(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)
(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)
(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)
(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)
(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)
(Afbeeldingsbron: 3C via @Tech_Reve)

Bron(nen)

3C via @Tech_Reve en @yabhishekhd, SoyaCincau - Afbeeldings krediet

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra worden gelanceerd zonder oplaadverbeteringen, omdat 65 W snelladen is uitgesloten
Alex Alderson, 2023-09-15 (Update: 2023-09-15)