Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Tab A9 en A9 Plus verschijnen in nieuwe pre-launch lekken

Een schema van de Galaxy Tab A9. (Bron: FCC)
Een schema van de Galaxy Tab A9. (Bron: FCC)
Samsung's Galaxy Tab A9 Plus (of A9+) is weer opgedoken in een nieuw lek in de aanloop naar zijn officiële debuut. In dit geval heeft Samsung zijn vanille A9-sibling meegenomen, waardoor de aankomende Android -tablet de indruk wekt nog betaalbaarder te zijn bij de lancering. Hij zal bijvoorbeeld 4G/LTE hebben in tegenstelling tot de 5G van het Plus-model.

De aankomende Samsung Galaxy Tab A9-serie blijkt een vanillevariant te hebben. Deze gewone A9 is toegevoegd aan de inaugurele Plus-versie op de NBTC database, die hun respectievelijke namen en modelnummers bevestigt.

De Galaxy Tab A9 is dus de SM-X115terwijl de Tab A9 Plus (of A9+) de SM-X216 heeft uit het FCC-lek. Wat dat betreft, heeft de eerste ook een bezoek gebracht aan die toezichthouder naar die toezichthouder, die live beelden bevat die wijzen op een zeer conventionele Samsung tablet (met mogelijk minder dan stellaire kijkhoek). Het lijkt er nu ook op dat zowel de Tab A9 als de A9+ USB-C poorten zullen hebben voor 15W opladen, en niet te vergeten 3.5mm aansluitingen.

Het lijkt er echter op dat de A9 verreweg de kleinste tablet in zijn serie zal zijn, met een voetafdruk van 210,7 x 124,7 mm en een batterij die, met een nominale capaciteit van 5.100 mAh volgens UL-tests, niet veel groter zou zijn dan die van de gemiddelde smartphone met vergelijkbare specificaties.

Wat dat betreft is de SM-X115 ook op op Geekbench verschenen in een ander lek dat hint naar hetzelfde Android 13-gebaseerd OS en 4GB RAM als de A9+. Het heeft echter een andere, mogelijk Qualcomm, SoC met 6 kernen geklokt op 2GHz en nog eens 2 op 2,2GHz.

Dit zijn specificaties die geassocieerd worden met een aantal Snapdragon-processors, meest recentelijk de 4 Gen 2. De A9 zou nu echter ondersteuning bieden voor 4G/LTEin tegenstelling tot een upgrade naar 5G in zijn Plus-tegenhanger. Wat voor silicium hij ook krijgt, het is bijna zeker dat hij nog minder gaat kosten dan het nieuwe vlaggenschip uit de Tab A-serie.

Koop een Tab A8 op Amazon

De Tab A9-serie passeert de NBTC...
De Tab A9-serie passeert de NBTC...
...FCC...
...FCC...
...en UL-tests. (Bron: NBTC, FCC, UL via MySmartPrice)
...en UL-tests. (Bron: NBTC, FCC, UL via MySmartPrice)
Ondertussen verschijnt er een "Tab A9 4G" op Geekbench. (Bron: (Bron: Geekbench))
Ondertussen verschijnt er een "Tab A9 4G" op Geekbench. (Bron: (Bron: Geekbench))
 
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Samsung Galaxy Tab A9 en A9 Plus verschijnen in nieuwe pre-launch lekken
Deirdre O'Donnell, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)