Notebookcheck Logo

Raamwerk op moederbord gebaseerde DIY gaming handheld getoond met afneembare controllers

Pitstoptech zet een Framework moederbord in als gaming handheld. (Afbeeldingsbron: Pitstoptech)
Pitstoptech zet een Framework moederbord in als gaming handheld. (Afbeeldingsbron: Pitstoptech)
Een groep genaamd Pitstoptech heeft een werkend prototype onthuld van een gaming handheld die is afgeleid van een Framework Mainboard. Naar verluidt hoopt Pitstoptech uiteindelijk doe-het-zelf kits te verkopen waarmee mensen hun eigen apparaat kunnen bouwen dat een relatief grote batterij, een 7-inch scherm en afneembare controllers heeft.

Pitstoptech heeft een prototype gaming handheld laten zien die is gebaseerd op het Framework Mainboard, een verwisselbaar moederbord dat is ontworpen voor Framework laptops. Kortom, Framework verkoopt het moederbord voor elk gebruik, waarbij derde partijen behuizingen hebben gemaakt om een moederbord als functionele mini-pc te gebruiken. Overigens heeft Framework onlangs sterk afgeprijsd zijn eerste serie moederborden, die we apart hebben besproken.

Volgens Pitstoptech herbergt het aangepaste chassis het moederbord zelf, samen met een 7-inch en 1080p scherm, een 55 Wh batterij en een paar stereo speakers. Bovendien is het prototype compatibel met afneembare Bluetooth-controllers, die de Nintendo Switch, ONEXPLAYER 2-serie en de Lenovo Legion Go. Vermoedelijk is het prototype van Pitstoptech net zo zwaar als die laatste, met de 55 Wh batterij van Framework die zelf meer dan 200 g weegt. Naar verluidt hoopt Pitstoptech uiteindelijk doe-het-zelf kits te verkopen voor degenen die een gaming handheld willen bouwen in plaats van een kant-en-klare te kopen.

De huidige Intel-gebaseerde moederborden van Framework zijn waarschijnlijk niet geschikt voor gaming. Hoewel de CPU-kernen van Intel krachtig genoeg zijn, zijn de Xe-serie iGPU's op dit moment een paar generaties oud. De op handen zijnde komst van AMD Ryzen 7040U serie moederborden zou deze tekortkoming verhelpen, hoewel ze net zoveel kunnen kosten als iets als de ASUS ROG Ally, voordat je Pitstoptech's doe-het-zelf kit meerekent. Helaas heeft Pitstoptech nog geen release details gedeeld, noch een ruwe schatting van de kosten.

Bron(nen)

Pitstoptech (1) (2) via Liliputing

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Raamwerk op moederbord gebaseerde DIY gaming handheld getoond met afneembare controllers
Alex Alderson, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)