Notebookcheck Logo

Logitech kondigt Reach articulerende webcam aan voor streaming, e-learning en presentaties

De Logitech Reach ziet eruit als een high-tech tafellamp (Afbeelding Bron: Logitech)
De Logitech Reach ziet eruit als een high-tech tafellamp (Afbeelding Bron: Logitech)
Logitech heeft de Reach aangekondigd, een "flexibele vertel-en-vertelcamera", in wezen een HD-webcam gemonteerd op een scharnierend, bewegend systeem. De Reach is bedoeld voor docenten en content creators die hun publiek een overzicht of close-up willen laten zien van een notebook of objecten op een bureau, zonder deze onhandig voor de camera te hoeven houden. De lanceringsdatum en prijs van de Reach zijn nog niet bekendgemaakt.

Makers van inhoud en online opvoeders zijn zich er terdege van bewust dat terwijl streamen vrij eenvoudig is als je alleen maar in de camera praat, maar dat het behoorlijk lastig kan zijn als je voor de content tegen je publiek moet praten terwijl je ze iets buiten beeld laat zien, zoals lesgeven in knutselen, doe-het-zelven of het bespelen van een instrument, of het oplossen van een probleem op een laptop. Met precies zulke scenario's in gedachten heeft Logitech de Reach-camera aangekondigd - of beter gezegd, wat het bedrijf een "veelzijdige, articulerende camera-ervaring" noemt.

Dit komt omdat de webcam zelf is niet nieuw: het is Logitech's StreamCam met 1080p/60fps video, dubbele ruisonderdrukkende microfoons en autofocus tot op 10 cm afstand. Wat wel nieuw is, is het flexibele montagesysteem dat zowel horizontaal als verticaal kan worden verplaatst om dichter bij het onderwerp te komen. Het perspectief hoeft niet van boven naar beneden te zijn: de camera kan worden gedraaid en in elke hoek worden gericht, van recht naar beneden tot naar voren gericht naar iemands gezicht, en overal daar tussenin. De tafellampachtige opstelling kan op een voet staan of aan de tafelrand worden vastgeklemd en kan netjes worden opgevouwen als hij niet wordt gebruikt.

Perspectief van bovenaf met de Reach (Afbeelding Bron: Logitech)
Perspectief van bovenaf met de Reach (Afbeelding Bron: Logitech)
Schuin perspectief voor gedetailleerde close-ups (Afbeelding Bron: Logitech)
Schuin perspectief voor gedetailleerde close-ups (Afbeelding Bron: Logitech)

Normaal gesproken zou het alternatief het schakelen tussen twee camera's zijn, of het object dat getoond moet worden voor een camera aan de voorkant houden. Met de Reach is het schakelen of aanpassen van het perspectief moeiteloos en soepel, waardoor er geen tweede camera nodig is. Bovendien heeft het een handige truc om een rechtopstaand beeld te garanderen en te voorkomen dat het per ongeluk bijvoorbeeld ondersteboven wordt gericht. Een draaiende ring rond de camera met zichtbare markeringen geeft de rechtopstaande oriëntatie aan zonder dat je op het scherm hoeft te kijken.

Interessant genoeg kondigde Creative eerder dit jaar zijn Project Watcher aanom een zeer vergelijkbaar probleem op te lossen, maar met een andere aanpak van het gebruik van twee webcams in plaats van één; dat project is live op Indiegogo. Ook Logitech is bezig met een Indiegogo Enterprise-campagne om feedback te krijgen en moet de uiteindelijke lanceerdatum en prijs nog bekendmaken.

Koop de Logitech Brio 4K webcam met ruisonderdrukkende microfoons op Amazon

Bron(nen)

Logitech (1) (2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Logitech kondigt Reach articulerende webcam aan voor streaming, e-learning en presentaties
Vishal Bhardwaj, 2023-09-17 (Update: 2023-09-17)