Notebookcheck Logo

IPO ARM resulteert in explosie van aandelenkoers tijdens eerste week op Nasdaq

ARM gaat naar de beurs. (Bron: ARM)
ARM gaat naar de beurs. (Bron: ARM)
ARM heeft nu met succes zijn beursgang (IPO) uitgevoerd, waardoor de aandelenprijs naar verluidt met 10% is gestegen vanaf het begin van de handel. Grote namen in de technologiesector zoals Samsung, Intel, AMD en MediaTek zullen naar verwachting aanzienlijk investeren in het aanbod, dat nu wordt geprezen als het grootste in zijn soort in de afgelopen jaren.

ARM heeft nu officieel Rivian voor de titel van grootste beursgang van de jaren 2020 tot nu toe, door 95.500.000 American depository shares (ADS), elk gelijk aan één gewoon aandeel van de chipontwerper, beschikbaar voor US$51 per stuk.

Aan het begin van de handel op de Nasdaq-beurs bleken ze echter omhoog te zijn gesprongen naar ~US$56,10 per stuk. Ze zullen nu hun eerste vrije weekend doorbrengen op US$60,75 per stukhoewel werd vastgesteld dat ze op een bepaald moment vóór het einde van de handel op 15 september 2023 een piek bereikten van bijna US$70 (of 1,35 keer hun oorspronkelijke prijs).

Het aanbod wordt gegarandeerd door Goldman Sachs (dat naar verluidt ook zijn eigen aandelenkoers heeft zien stijgen) en kan onvermijdelijk grote vissen zoals Microsoft aantrekken, Intelsamsung en Appleinderdaad, TSMC naar verluidt al tot US$100 miljoen toezeggen voor de IPO voorafgaand aan de geschatte sluitingsdatum van 18 september 2023.

Ondertussen heeft ARM CEO Rene Haas een "welgemeend dankjewel" overgebracht aan "medewerkers, partners en de hele organisatie" een "welgemeend dankjewel" overgebracht aan "werknemers, partners en het hele ecosysteem die hebben samengewerkt om (ons) computerplatform vooruit te helpen gedurende onze 33-jarige geschiedenis", en noemt zijn "terugkeer naar de openbare markten" de volgende fase in zijn zoektocht om "de toekomst van computergebruik te bouwen".

Koop een Lenovo Tab M9 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > IPO ARM resulteert in explosie van aandelenkoers tijdens eerste week op Nasdaq
Deirdre O'Donnell, 2023-09-17 (Update: 2023-09-17)