Notebookcheck Logo

Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon op de markt met aptX Adaptive en Immersive Audio

De QuietComfort Ultra hoofdtelefoon. (Bron: Bose)
De QuietComfort Ultra hoofdtelefoon. (Bron: Bose)
Bose heeft eindelijk bevestigd dat zijn nieuwe tophoofdtelefoons, de QuietComfort, voor het eerst Ultra zijn. Ze zijn ook gelanceerd met de eerste generatie Immersive Audio, de kijk van het iconische merk op ruimtelijke audio. De Ultra hoofdtelefoon beschikt ook over ruisonderdrukking en moderne interne onderdelen.

Bose heeft officieel een Ultra label geplakt op zijn vlaggenschip van draadloze randapparatuur met "ruisonderdrukking van wereldklasse, hoogwaardige audio en legendarisch comfort en stabiliteit". De nieuwe hoofdtelefoon wordt aangedreven door Snapdragon-geluid platforms voor "lossless en lage latentie mogelijkheden" en ondersteuning voor Qualcomm's aptX Adaptieve codec.

De OEM beweert ook dat haar keuze van audio chipsets zorgen voor "meer naadloze en robuuste connectiviteit met premium Android apparaten" in de QuietComfort Ultra line-up. Hiertoe ondersteunen ze ook allebei Google Fast Pair en de Bluetooth 5.3 standaard.

De Ultra koptelefoon heeft ook een bedrade modus - via een 2,5mm poort, hoewel er een kabel met een 3.5mm aansluiting aan de andere kant in de doos. Je kunt de Ultra Headphones rechtstreeks bij Bose bestellen voor US$429

Bose zal deze prijspunten wellicht rationaliseren met de introductie van Meeslepende audio - de nieuwe Ultra-hoofdtelefoon heeft echter een gebruiksduur van slechts 18 uur per lading met de functie ingeschakeld (of 24 met de nieuwe instelling uitgeschakeld).

Voor degenen die iets minder geld willen uitgeven, zijn er inderdaad nieuwe niet-Ultra alternatieven zonder Immersive Audio. De nieuwe QuietComfort hoofdtelefoons worden gepresenteerd als QC 45 en hebben de minste metaal-geaccentueerd, premium bouw van de 3 nieuwe Bose vooruitzichten. Desondanks beschikken ze over instelbare, aanpasbare ruisonderdrukking. Ze hebben ook een batterijlevensduur van maximaal 24 uur en zijn nog steeds op Bluetooth 5.1 - maar ze kosten nog steeds US$349.

Ze worden in ieder geval gepresenteerd in een extra exclusieve Cypress Green naast de White Smoke en Black opties die beschikbaar zijn voor de QuietComfort Ultra varianten.

Bose QC 45s: nog steeds verkrijgbaar op Amazon.

De nieuwe vanille QuietComfort hoofdtelefoon...
De nieuwe vanille QuietComfort hoofdtelefoon...
...lanceren samen met hun nieuwe Ultra tegenhangers. (Bron: Bose)
...lanceren samen met hun nieuwe Ultra tegenhangers. (Bron: Bose)
 

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon op de markt met aptX Adaptive en Immersive Audio
Deirdre O'Donnell, 2023-09-15 (Update: 2023-09-15)