Notebookcheck Logo

Samsung "DeXBook" gerucht in ontwikkeling, zou een ChromeBook met Samsung DeX trouwen

De Samsung Galaxy Chromebook2. (Bron: Samsung)
De Samsung Galaxy Chromebook2. (Bron: Samsung)
Samsung werkt mogelijk aan een mashup tussen een Chromebook en een Dex-dock voor zijn lijn van Galaxy smartphones. De details over het toestel zijn in dit stadium schaars, maar het suggereert dat Samsung zijn hardware dieper wil integreren in de geest van Apple.

Het gerucht gaat dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een hybride notebook- en smartphonedock dat Chrome OS en Samsung's DeX interface - een zogenaamde "DexBook". Volgens eerdere geruchten zou Samsung werken aan een dock voor zijn Galaxy smartphones waarbij de apparaten een laptopdock aandrijven, maar volgens dit laatste gerucht zou het apparaat ook zijn eigen op Exynos gebaseerde SoC kunnen integreren, zodat het ook als een standalone zou kunnen werken Chromebook.

De integratie van ChromeOS en Dex zou gebruikers een unieke en naadloze ervaring kunnen bieden, waardoor ze naadloos kunnen schakelen tussen een traditionele desktopinterface en een voor mobiel gebruik geoptimaliseerde omgeving. Dex, de eigen software van Samsung, maakt een desktop-achtige ervaring mogelijk wanneer het apparaat is aangesloten op een externe monitor, terwijl ChromeOS een lichtgewicht, web-forward besturingssysteem biedt.

Samsung laat gebruikers momenteel DeX via een app op Windows-laptops draaien, dus mogelijk denkt Samsung aan een soortgelijke oplossing voor een Chromebook. Het nut van deze propositie is echter minder duidelijk dan op Windows-laptops. Hoewel Windows nu ook Android apps ondersteunt via de Amazon Appstore, is het kunnen draaien van Android apps uit de Google Play Store een meerwaarde. ChromeOS biedt echter al sterke ondersteuning voor Google Play Android apps.

Samsung zou van plan zijn de "DeXBook" te lanceren naast een nieuwe Windows op Arm laptop. Details hierover zijn, net als over de DexBook, in dit stadium schaars, maar het klinkt als een interessant voorstel als het gerucht uitkomt. Natuurlijk, het concept van een DeX-gebaseerde laptop is niet nieuw, met NexDock biedt al een dergelijk systeem.

Koop de Samsung Galaxy Chromebook2 bij Amazon voor $350.

 

 

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Samsung "DeXBook" gerucht in ontwikkeling, zou een ChromeBook met Samsung DeX trouwen
Sanjiv Sathiah, 2023-05-23 (Update: 2023-05-23)