Notebookcheck Logo

Wear OS 4 brengt golf, gezondheid en geanimeerde tegelupgrades naar Google Pixel Watch en Samsung Galaxy Watch5-serie

Google hoopt met de grote update van dit jaar het uiterlijk van Wear OS volwassener te maken. (Beeldbron: Google)
Google hoopt met de grote update van dit jaar het uiterlijk van Wear OS volwassener te maken. (Beeldbron: Google)
Blijkbaar heeft Google meer innovaties ontwikkeld voor Wear OS 4 dan het aanvankelijk had aangekondigd. De update van dit jaar brengt niet alleen cloudback-ups naar het Wear OS-platform, maar introduceert ook geanimeerde tegels, plus diverse goud- en gezondheidsgerichte verbeteringen.

Vorige week, Ging Google kort in op Wear OS 4 tijdens zijn I/O 2023 keynote, de eerste grote update voor het platform in twee jaar. Hoewel het bedrijf bevestigde dat de update naar de Pixel Watch en niet nader gespecificeerde Galaxy Watch-modellen later dit jaar, gaf het niet al te veel inzicht in hoe Wear OS 4 zou verschillen van zijn voorganger.

Vervolgens schetste het bedrijf meer geplande veranderingen, waaronder geanimeerde tegelondersteuning. Zo meldt Google dat het Wear OS 4 in staat zal zijn om de voortgang van fitnessringen in realtime te tonen, zonder zich in een speciale app te verdiepen. Ter referentie: deze animaties zijn mogelijk dankzij Jetpack Tiles Library v1.2, die beschikbaar is voor Wear OS 3. Deze functionaliteit zou dus ook beschikbaar kunnen zijn voor smartwatches die niet in aanmerking komen voor een Wear OS 4-upgrade.

Op vergelijkbare wijze zullen er nieuwe Spotify- en WhatsApp-tegels komen, evenals equivalenten voor Google Agenda en Gmail. Ondertussen zal Google de integratie van Health Connect binnen Android en Wear OS verbeteren. In de toekomst zal het bedrijf Health Connect opnemen in Play Services, waardoor de vermelding in de Play Store komt te vervallen. Bovendien zal Wear OS 4 automatisch het aantal golfslagen registreren en zelfs in staat zijn het gebruikte type swing te onderscheiden.

(Beeldbron: Google)
(Beeldbron: Google)
(Beeldbron: Google)
(Beeldbron: Google)

Bron(nen)

Google (1) (2) via 9to5Google

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Wear OS 4 brengt golf, gezondheid en geanimeerde tegelupgrades naar Google Pixel Watch en Samsung Galaxy Watch5-serie
Alex Alderson, 2023-05-17 (Update: 2023-05-17)