Notebookcheck Logo

Google Pixel 7a teardown onthult iets om op te letten in de toekomst

De Pixel 7a voorafgaand aan de teardown. (Bron: JerryRigEverything via YouTube)
De Pixel 7a voorafgaand aan de teardown. (Bron: JerryRigEverything via YouTube)
De bijna verplichte teardown van de Pixel 7a op het JerryRigEverything YouTube-kanaal is uitgelopen op onverwachte resultaten. Google's nieuwste Android smartphone bleek een intern detail of twee te hebben dat nooit naar voren kwam tijdens de recente I/O 2023 lancering, waardoor een praktisch routinematige vlog veranderde in een tijdige fabel over het belang van alert blijven en op de hoogte blijven in een voortdurend evoluerende consumenten tech wereld.

De 7a is nu de goedkoopste nieuwe Pixel smartphone beschikbaar - en ook de meest duurzame, volgens de resultaten van zijn JerryRigEverything-testproces. Het ging veel soepeler dan dat van de 7 Pro, zij het met een bijzonder gedetailleerde versie van "Art Class with Jerry", wat resulteerde in een snijwerk van een bepaald zwaard (en potentiële spoiler) in het polycarbonaat achterpaneel.

Diezelfde kostenbesparende maatregel was slechts een van de verschillende wendingen in de 7a's tweede verschijning op het populaire YouTube-account. Mocht men het willen of moeten verwijderen, lijkt het beter om geen heat-gun voor het geval het smelt.

Google bemoeilijkt blijkbaar ook een 7a teardown door niet minder dan 15 T4 schroeven op te nemen, en niet te vergeten 2 nog kleinere T2 schroeven "voor de lol" om zijn bedrade en nieuwe draadloze oplaadconnectoren. Dat is echter niet het enige ongewone aan de nieuwe mid-ranger.

Eenmaal uitgesneden en volledig vrij van interne onderdelen, bleek het scherm van de 7a een mysterieus transparante onder het ponsgat voor de selfiecamera, waaruit blijkt (voor JerryRigEverything's gastheer Zach Nelsonin ieder geval) onvermijdelijke echo's van Google Nest's recente 'verborgen microfoonschandaal.

Niettemin was er geen duidelijk bewijs van verborgen sensoren of andere apparatuur in deze Pixel 7a teardown. Daarom kunnen er vele andere verklaringen zijn voor het "verborgen venster" van het apparaat, een slepende revanche van de verlaten Soli voor mobiel project inbegrepen. Dan weer, zoals Nelson stelt, is het een goede herinnering om bewust te blijven van technologie en wat er binnenin gebeurt, "voordat de binnenkant je ziet".

Houd de Pixel 7a in de gaten door je eigen Pixel te kopen bij Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Google Pixel 7a teardown onthult iets om op te letten in de toekomst
Deirdre O'Donnell, 2023-05-24 (Update: 2023-05-24)