Notebookcheck Logo

8,400 W Inmotion RS electric scooter with 68 mph top speed, 100-mile range blasts past Kickstarter goal

De Inmotion RS is bedoeld als een leuke multifunctionele elektrische scooter met compromisloze prestaties. (Beeldbron: Inmotion)
De Inmotion RS is bedoeld als een leuke multifunctionele elektrische scooter met compromisloze prestaties. (Beeldbron: Inmotion)
Inmotion is een Kickstarter-campagne gestart voor haar nieuwste e-mobiliteitsproduct - een waanzinnige 8.400 W elektrische scooter die dankzij een dubbele motor snelheden kan halen op de snelweg. De Kickstarter-campagne is zeer succesvol gebleken, met meer dan tien keer het doel in slechts twee weken.

Inmotion's RS elektrische scooter is onlangs gelanceerd met een Kickstarter crowdfunding campagne die het doel van 10.012 dollar in een paar dagen overschreed en op het moment van schrijven uitkwam op 128.441 dollar. Dit is de eerste Kickstarter-campagne van het in Hong Kong gevestigde bedrijf, ondanks het feit dat het in de loop der jaren een groot aantal elektrische scooters en eenwielers heeft gelanceerd. Inmotion garandeert de levering van de beloningen van elk toezeggingsniveau, maar het bedrijf beperkt de aankopen tot de Verenigde Staten.

De Inmotion RS is uitgerust met een paar 4.200-W elektrische naafmotoren die de scooter kunnen aandrijven tot een geclaimde 68 mph topsnelheid. Die topsnelheid is alleen mogelijk dankzij een behoorlijk grote 2880 Wh batterij die volgens Inmotion tussen de 75 en 100 mijl bereik kan leveren bij volledig opladen. De RS kan ook hellingen tot 25° aan, waardoor hij vrij praktisch is op plaatsen waar minder krachtige e-scooters het doorgaans moeilijk zouden hebben.

Een van de meest interessante kenmerken van de Inmotion RS is het Transforming veersysteem. De voor- en achtervering van de RS e-scooter kunnen worden aangepast aan vier vooraf ingestelde hoogteniveaus, waardoor de bodemvrijheid voor verschillende terreinen en gebruikssituaties kan worden aangepast. Het Transforming-systeem maakt bodemvrijheid mogelijk van 183 mm (7,2"), 232 mm (9,1"), 279 mm (10,9"), en 303 mm (11,9"), waarbij de lagere instellingen een betere stabiliteit bieden bij hoge snelheid op gladde wegen, terwijl de hogere opties uw kansen verbeteren op ruwe wegen.

De krachtige motoren, accu's en andere technologie gaan echter gepaard met aanzienlijke gewichtsverliezen. De Inmotion RS kost maar liefst 58 kg. Onnodig te zeggen dat je deze e-scooter waarschijnlijk niet in een bus of op een trap meeneemt. Tijdens de Kickstarter kost de Inmotion RS e-scooter 3.499 dollar, maar na de lancering zal de prijs stijgen naar 4.599 dollar. De levering van de Inmotion RS e-scooter begint naar verwachting in juli 2023.

Koop een RUIGPRO 360° Motorfiets en Fiets Camera stuurhouder op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > 8.400 W Inmotion RS elektrische scooter met topsnelheid van 68 mph, actieradius van 100 mijl voorbij Kickstarter-doelstelling
Julian van der Merwe, 2023-05-24 (Update: 2023-05-24)