Notebookcheck Logo

Nieuw Samsung paneel is 's werelds eerste met geïntegreerde aanraking, hartslagsensoren

Het Samsung Sensor OLED display in actie. (Bron: Samsung Display)
Het Samsung Sensor OLED display in actie. (Bron: Samsung Display)
Samsung Display heeft een nieuw OLED-scherm onthuld met geïntegreerde sensortechnologie in het paneel zelf. Het paneel kan authenticeren via een vingerafdruk, maar ook hartslag, bloeddruk en stressniveaus meten.

Samsung Display heeft een een baanbrekend display dat het Sensor OLED Display noemt. Het maakt gebruik van geïntegreerde sensortechnologie waarmee vingerafdrukken op een scherm kunnen worden geïdentificeerd en de gezondheid van hart en bloedvaten kan worden gecontroleerd. Dit onderscheidt het van conventionele vingerafdruksensoren, die gewoonlijk als afzonderlijke modules onder het OLED-paneel worden aangebracht. Samsung Display heeft een organische fotodiode (OPD), een lichtsensor, rechtstreeks in het paneel zelf ingebouwd tijdens het proces waarbij organische OLED-elementen tijdens de fabricage worden geïntegreerd.

Door de integratie van de OPD in het paneel kunnen vingerafdrukken en bloeddrukmetingen over het hele scherm worden gedetecteerd. Ook kunnen gebruikers het herkenningsgebied flexibel aanpassen aan hun voorkeuren, zodat ze bijvoorbeeld niet vastzitten aan het gebruik van slechts één deel van het scherm voor biometrische authenticatie.

Naast vingerafdrukherkenning kan het OPD-ingebedde paneel de hartslag, de bloeddruk en het stressniveau van een gebruiker meten door slechts een vinger aan te raken. Het doet dit door gebruik te maken van de reflecterende eigenschappen van OLED-licht, die variëren op basis van het samentrekken en ontspannen van de bloedvaten in de vinger, de OPD vangt het terugkerende licht op en zet het om in waardevolle gezondheidsinformatie. Hierdoor kan de Sensor OLED Display inzicht geven in verschillende vitale functies.

Samsung heeft nog geen tijdlijn gegeven over wanneer we de introductie van deze technologie in een of meer van zijn apparaten kunnen zien, maar het opent een aantal zeer interessante wegen om het nog gemakkelijker te maken om gezondheid en gerelateerde vitale functies bij te houden zonder op zoek te gaan naar specialistische apparatuur.

Koop de Samsung Galaxy S23 Ultra unlocked vanaf slechts $999,99 bij Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Nieuw Samsung paneel is 's werelds eerste met geïntegreerde aanraking, hartslagsensoren
Sanjiv Sathiah, 2023-05-26 (Update: 2023-05-26)