Notebookcheck Logo

Orange Pi Watch D Pro: Nieuwe smartwatch zou bloedsuiker en bloeddruk meten met de precisie van een medisch apparaat

De Orange Pi Watch D is aangekondigd. (Afbeelding: Orange Pi, elecfans)
De Orange Pi Watch D is aangekondigd. (Afbeelding: Orange Pi, elecfans)
Orange Pi heeft een nieuwe smartwatch geplaagd die naar verluidt verschillende vitale functies met bijzondere precisie kan meten. Dit zou een echte doorbraak zijn als dergelijke beweringen waar zijn.

Orange Pi is een hardwaremerk dat al bekend is van verschillende single-board computers, die ook alternatieven zijn voor de Raspberry Pi. Het portfolio van het bedrijf heeft de laatste tijd echter enige diversificatie ondergaan. Bijvoorbeeld een gaming handheld aangekondigd.

Tijdens een recente ontwikkelaarsconferentie heeft het bedrijf ook zijn eigen smartwatch aangekondigd, of liever gezegd geplaagd. Er is nog vrij weinig informatie beschikbaar, maar Orange Pi heeft al een aantal ambitieuze beweringen gedaan over de prestaties van de optische sensortechnologie in zijn aankomende smartwatch, de Orange Pi Watch D Pro.

Het zal bijvoorbeeld niet alleen de hartslag kunnen meten, zoals nu heel gebruikelijk is, maar ook de bloeddruk en bloedsuikerspiegel kunnen controleren. In principe, d.w.z. vanuit wetenschappelijk oogpunt, is dit volledig denkbaar vanwege de wisselwerking tussen bloedsuiker en elektromagnetische straling, maar nauwkeurige metingen hiervan zouden niettemin een echte doorbraak betekenen en zouden van het bedrijf vrijwel van de ene dag op de andere een wereldwijd gewilde leverancier van medische producten maken.

Orange Pi beweert ook dat de meetresultaten in ruststand nauwkeurig genoeg zullen zijn voor certificering als medisch apparaat. Deze beweringen moeten natuurlijk met een grote dosis scepsis worden bekeken; we ontdekten onlangs een niet-functionerende meetfunctie op een smartwatch die ook zeer ambitieus werd aangeprezen ook zeer ambitieus werd geadverteerd. Samsung smartwatches bieden daarentegen al bloeddrukmetingen met kalibratieondersteuning.

Foto's onthullen dat de Orange Pi Watch D een ronde smartwatch is met een kroon en een stijlvol of op zijn minst onopvallend visueel ontwerp.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Orange Pi Watch D Pro: Nieuwe smartwatch zou bloedsuiker en bloeddruk meten met de precisie van een medisch apparaat
Silvio Werner, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)