Notebookcheck Logo

Orange Pi AIpro brengt Huawei's Ascend AI-technologie

Orange Pi werkt samen met Huawei om AI-aangedreven AIpro SBC te brengen (Afbeelding bron: Orange Pi)
Orange Pi werkt samen met Huawei om AI-aangedreven AIpro SBC te brengen (Afbeelding bron: Orange Pi)
Orange Pi is begonnen met de voorverkoop van de AIpro SBC. Het is een ontwikkelboard dat Orange Pi samen met Huawei heeft gebouwd en dat de Ascend AI-technologie brengt. Tijdens de voorverkoop gaat de variant met 8 GB RAM voor CNY889, wat ongeveer US$125 is.

Orange Pi AIpro is samen met Huawei in de voorverkoop gegaan. Het brengt Huawei's Ascend AI-technologie en levert 8/20 TOPS aan rekenkracht. Maar het is niet alleen de AI-technologie die de SBC krachtig maakt.

De Orange Pi AIpro heeft een 4-core 64-bit processor die ondersteund wordt door speciale AI- en grafische processors. Hij heeft ondersteuning voor dubbele 4K-uitvoer en is geschikt voor eMMC-modules met maximaal 256 GB opslagruimte. Wat het geheugen betreft, is de SBC verkrijgbaar met 8 GB en 16 GB LPDDR4X RAM.

Daarnaast heeft het AIpro-ontwikkelbord een veelzijdige set interfaces. Deze omvatten een GPIO header, HDMI-poorten, een M.2-sleuf met ondersteuning voor NVMe 2280 SSD (Crucial P3 4 TB curr. US$199,95 op Amazon), USB Type-C en Type-A poorten, en een TF-sleuf.

Verder wordt de Orange Pi AIpro geleverd met ondersteuning voor openEuler en Ubuntubesturingssystemen. Het voldoet ook aan de meeste vereisten voor het verifiëren van AI-algoritmenprototypes en het ontwikkelen van redeneer-apps.

De Orange Pi AIpro met 16 GB RAM kost CNY1149 (~US$162), terwijl de variant met 8 GB RAM CNY899 (~US$125) kost. Houd er wel rekening mee dat het bord zich momenteel in de pre-order fase bevindt en dat de levertijd is vastgesteld op begin januari volgend jaar.

Belangrijkste hoogtepunten (Afbeelding bron: Orange Pi)
Belangrijkste hoogtepunten (Afbeelding bron: Orange Pi)
Voor- en achteraanzicht (Afbeelding bron: Orange Pi)
Voor- en achteraanzicht (Afbeelding bron: Orange Pi)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Orange Pi AIpro brengt Huawei's Ascend AI-technologie
Abid Ahsan Shanto, 2023-12- 3 (Update: 2023-12- 3)