Notebookcheck Logo

Orange Pi Neo gaming handheld draait Linux Manjaro OS en bevat AMD Ryzen 7 7840U APU

Orange Pi Neo gaming handheld gedetailleerd met Manjaro Linux en Ryzen 7 (Afbeeldingsbron: Manjaro)
Orange Pi Neo gaming handheld gedetailleerd met Manjaro Linux en Ryzen 7 (Afbeeldingsbron: Manjaro)
Orange Pi, dat bekend staat om zijn uitgebreide SBC-assortiment, waagt zich nu ook op de markt voor gaming handhelds. Het eerste aanbod van het bedrijf in dit segment heet Orange Pi Neo, dat binnenkort zal debuteren met een Linux distro genaamd Manjaro OS en dezelfde AMD Ryzen 7 7840U APU die erg populair is geworden onder draagbare game-apparaten.

Manjaro heeft een gloednieuwe gaming handheld genaamd de Orange Pi Neo aangekondigd, een merk dat vooral bekend staat om single-board computers (SBC). Volgens de officiële vermelding op de website van Manjaro zal het eerste handheld gaming-apparaat van Orange Pi uitgerust zijn met de Ryzen 7 7840U APUeen identieke processor als de Ryzen Z1 Extreme gevonden in ASUS Rog Ally en Lenovo Legion Go (16/512 GB momenteel $649,99 op Amazon).

Om ervoor te zorgen dat de APU optimaal kan presteren, heeft Orange Pi een "superkoelingssysteem" geïntegreerd. Neo koppelt de populaire gaming handheld processor ook aan maximaal 32 GB LPPDR5 RAM2 TB PCIe 4 SSDen een 50 Wh batterij.

Aan de voorkant heeft de gaming-handheld een 7-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels, wat lager is dan de Legion Go, Rog Ally en Steam Deck (OLED 1 TB momenteel $888 op Amazon). Maar het goede nieuws is dat het scherm een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een helderheid van 500 nits heeft.

Wat betreft de vormfactor, Manjaro's website dat de Orange Pi Neo "ultra klein en ultra slank" is De term "ultra" is hier misschien wat overdreven, want volgens de afmetingen in de listing meet de gaming handheld 259 x 107 x 19,9 mm. We hebben al apparaten in de buurt van deze afmetingen, zoals de Ayaneo Air 1S (224 x 89,5 x 21,6 mm). Maar ja, de Neo is zeker aan de kleinere kant.

Wat het besturingssysteem betreft, draait de Neo gaming handheld op het Manjaro OS, een relatief populair Linux distributie. Maar er kunnen ook andere varianten zijn met een ander besturingssysteem. Het apparaat wordt momenteel tentoongesteld op FOSDEM 2024en de prijs- en beschikbaarheidsdetails moeten nog worden bekendgemaakt. U kunt het volledige specificatieblad hieronder bekijken voor meer informatie.

Volledig specificatieblad (Afbeeldingsbron: Manjaro)
Volledig specificatieblad (Afbeeldingsbron: Manjaro)
Koeling, kleuropties en analoge stick (bron: Reddit)
Koeling, kleuropties en analoge stick (bron: Reddit)
Slank en compact ontwerp van Orange Pi Neo (Afbeelding bron: Manjaro)
Slank en compact ontwerp van Orange Pi Neo (Afbeelding bron: Manjaro)
 

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Orange Pi Neo gaming handheld draait Linux Manjaro OS en bevat AMD Ryzen 7 7840U APU
Abid Ahsan Shanto, 2024-02- 5 (Update: 2024-02- 5)