Notebookcheck Logo

Mad Apple iPhone 14 Pro notch-omschakelvideo ziet er nep uit, maar benadrukt populariteit van pillen- en perforatie-oplossing

Het laatste gerucht over de Apple iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max is dat de notch lay-out kan worden omgeschakeld. (Afbeelding bron: Weibo & RendersByShailesh - bewerkt)
Het laatste gerucht over de Apple iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max is dat de notch lay-out kan worden omgeschakeld. (Afbeelding bron: Weibo & RendersByShailesh - bewerkt)
Een 5-seconden durende videoclip van een vermeende echte Apple iPhone 14 Pro heeft de ronde gedaan op sociale media. Waar deze nieuwste video zich onderscheidt van veel andere waarschijnlijk nep clips is de notch-schakelende functie die wordt getoond op het display van de zogenaamde iPhone 14 Pro. De meesten lijken het ermee eens te zijn dat de video nep is, maar velen hebben aangegeven dat ze deze keuze graag zouden willen hebben.

Een videoclip van een Apple iPhone 14 Pro is viraal gegaan over sociale media en tech sites vanwege de simpelweg intrigerende functie die het laat zien. De video, die vrijwel zeker nep is en afkomstig lijkt te zijn van de Chineestalige Weibo site, is een korrelige blik op een "iPhone 14 Pro" terwijl hij in een instellingenmenu zit. De gebruiker drukt op een toggle-schakelaar die er vervolgens voor zorgt dat de uitgesneden inkeping op de smartphone verandert in de pil + punch-hole oplossing die lange tijd werd verwacht te verschijnen op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Alleged Apple iPhone 14 Pro notch toggle

De eenvoudige clip van 5 seconden heeft de tech-gemeenschap op de sociale media stormenderhand veroverd, met tal van bekende leakers zoals Ice universe en ShrimpApplePro hun mening geven over de video, die meestal is dat het hele ding nep is. Er zijn een aantal redenen naar voren gebracht om te bewijzen dat de Apple iPhone 14 Pro notch-omschakelvideo niet echt is, waaronder de vermelding van de bovenste bezel die er zowel te dik als enigszins scheef uitziet, de signaalsterktebalk die aan de verkeerde kant wordt getoond (men denkt dat deze aan de linkerkant van de uitsparing), en de inkeping die gewoon te groot is. Het helpt ook niet dat een groot deel van de rechterbovenhoek verdacht veel aan het zicht wordt onttrokken.

Er zijn zelfs nog drie heel bevredigende redenen waarom deze iPhone 14 Pro video niets meer is dan fan fictie. Ten eerste zijn de Chinese karakters vertaald naar het woord "bangs", wat het regionale equivalent is van het gebruik van "notch", maar het zou zeker niet worden gebruikt door Apple als een instellingenmenu header. Ten tweede, een recente en schijnbaar betrouwbare bron heeft het al duidelijk gemaakt dat de zwarte ruimte tussen de pil en het ponsgat niet door de gebruiker kan worden uitgeschakeld. Ten derde is er geen enkele manier waarop Apple gebruikers zo'n aanpassingsoptie zou toestaan (een lopende grap die door veel commenters is gemaakt) die ook de herkenbaarheidsfactor van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zou verwateren.

Koop een niet-vergrendelde en vernieuwde Apple iPhone 12 op Amazon

Bron(nen)

Weibo (in Chinees) via @Tommyboiiii & @UniverseIce & @VNchocoTaco & MacRumors forum

Teaserafbeelding (bewerkt): Weibo & @Shaileshhari03

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Mad Apple iPhone 14 Pro notch-omschakelvideo ziet er nep uit, maar benadrukt populariteit van pillen- en perforatie-oplossing
Daniel R Deakin, 2022-09- 4 (Update: 2022-09- 4)