Notebookcheck Logo

Intel Raptor Lake prijsdoel was naar verluidt 5-30% meer dan Alder Lake, maar de prijsstelling van Ryzen 7000 gooide naar verluidt roet in het eten

Intel Raptor Lake CPU's kunnen mogelijk duurder zijn dan de AMD Zen 4 onderdelen. (Bron: Intel/Alexander Grey op Unsplash-edited)
Intel Raptor Lake CPU's kunnen mogelijk duurder zijn dan de AMD Zen 4 onderdelen. (Bron: Intel/Alexander Grey op Unsplash-edited)
Intels 13e generatie Raptor Lake-processoren zullen volgens de geruchten een aantal indrukwekkende verbeteringen bieden ten opzichte van de 12e generatie Alder Lake CPU's. Maar de prestatieverbeteringen zouden waarschijnlijk het grootste deel van hun impact verliezen als Intel de Raptor Lake chips niet goed kan prijzen. Het laatste rapport van Moore's Law is Dead beweert dat Intel aanvankelijk de 13e generatie processoren hoger wilde prijzen dan de 12e generatie onderdelen.

Hardware leaker Tom van het Moore's Law is Dead YouTube-kanaal is weer bezig met nieuwe informatie over de prijzen en prestaties van Intel Raptor Lake. Hij bespreekt de prestaties van de Core i9-13900Kvermeldde een van de bronnen van de leaker dat de Core i9-13900K vs Ryzen 9 7950X "in feite een gelijkspel zal zijn". Tom heeft in het verleden gesuggereerd dat Raptor Lake vs Zen 4 veel dichter bij elkaar zal liggen dan mensen denken, dus dit nieuwste gerucht is niet verrassend.

Maar zo goed als Raptor Lake naar verluidt is op het gebied van prestaties, Intel heeft zichzelf naar verluidt in een moeilijke positie gebracht als het gaat om de prijsstelling. Een van Tom's bronnen van binnen Intel onthulde dat het bedrijf "mikte op 5-30% hogere prijzen per SKU/Tier ten opzichte van Alder Lake's lanceringsprijzen"

De prestaties en prijsstructuur van AMD Zen 4 hebben Intel blijkbaar verrast, want dezelfde bron beweerde dat de Ryzen 7000 CPU's een beetje beter presteren en AMD heeft ze "een beetje agressiever" geprijsd dan Intel had verwacht.

Verder was Tom's Intel-insider niet zeker van wat Team Blue van plan is met de prijsstelling na de Zen 4 onthulling en de dreigende Zen 4 met 3D cache die naar verluidt op komst is in Q1 2023.

Op basis van deze geruchten speculeert Tom dat Intel meer wil vragen voor de Raptor Lake chips in vergelijking met Alder Lake processoren, maar door dit te doen zullen de processoren van Team Blue niet meer kunnen concurreren met AMD Zen 4. De leaker laat de mogelijke Raptor Lake vs Zen 4 prijssituatie zien met een grafiek die speculatieve prijzen weergeeft voor de Intel Core i9-13900K, de Core i7-13700Ken de Core i5-13600K worden afgezet tegen de officiële verkoopprijzen van de Ryzen 7000 chips.

De hier gepresenteerde informatie is gebaseerd op onbevestigde berichten van een meestal betrouwbare leaker en je moet het niet als evangelie nemen. De geruchten gaan dat Intel van plan is om te lanceren de Raptor Lake CPU's op 27 september met een volledige release op 20 oktober. Er is dus niet al te veel tijd voordat we officieel de prestatie-ramingen en prijzen voor Intel's13e gen CPU's te weten komen

Koop de Intel Core i9-12900K op Amazon

(Bron: MLID)
(Bron: MLID)
(Bron: MLID)
(Bron: MLID)
Speculatieve Intel Raptor Lake prijzen. (Bron: MLID)
Speculatieve Intel Raptor Lake prijzen. (Bron: MLID)
 

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Intel Raptor Lake prijsdoel was naar verluidt 5-30% meer dan Alder Lake, maar de prijsstelling van Ryzen 7000 gooide naar verluidt roet in het eten
Fawad Murtaza, 2022-09- 4 (Update: 2022-09- 4)