Notebookcheck Logo

Huawei brengt nieuwe HarmonyOS 4 update uit voor premium smartwatch

De Huawei Watch Ultimate ontvangt HarmonyOS 4 via een nieuwe update in China. (Afbeeldingsbron: Huawei)
De Huawei Watch Ultimate ontvangt HarmonyOS 4 via een nieuwe update in China. (Afbeeldingsbron: Huawei)
HarmonyOS 4 is beschikbaar voor een high-end Huawei smartwatch in een nieuwe update die wordt uitgerold in China. De software brengt een groot aantal nieuwe functies naar de wearables, waaronder vitaliteitsringen en een interface die is ontworpen voor multitasking. De release biedt ook verbeteringen voor de schermindeling en app-animaties.

Huawei heeft in China een nieuwe update uitgebracht voor de Watch Ultimate smartwatch. Softwareversie 4.0.0.182(C00M00) brengt HarmonyOS 4 naar de premium wearable met een reeks functies en verbeteringen voor het horloge.

Deze omvatten drie nieuwe vitaliteitsringen voor activiteitcalorieën, trainingsduur en activiteitsuren. Huawei geeft aan dat u dagelijkse doelen kunt instellen en deze trackers kunt gebruiken om u te helpen bij het ontwikkelen van trainingsgewoonten. Een nieuwe interface voor multitaskbeheer wordt geopend door te dubbelklikken op de omhoog-knop. Met deze modus kunt u apps snel openen, sluiten en tussen apps wisselen. Huawei merkt ook op dat u voor sommige apps die op de achtergrond draaien, via een snelkoppeling in de vorm van een klein pictogram boven in het scherm snel terug kunt navigeren naar de app; een lijst met ondersteunde applicaties wordt niet gegeven.

Een andere update is de toevoeging van app namen op de "schaakbord" display lay-out, en u kunt inzoomen voor een duidelijker beeld door de kroon te draaien. Bovendien kunt u de lay-out van de trainingswidget en de gegevens voor bepaalde soorten oefeningen aanpassen. Tot de optimalisaties behoren betere animaties van app-pictogrammen, duidelijkere displaylettertypen en -kleuren en een verbeterde golfbaanervaring. Softwareversie 4.0.0.182(C00M00) voor de Huawei Watch Ultimate is 160 MB groot en kan gedownload worden via de Huawei Health app. Of en wanneer de software in andere landen wordt uitgebracht, valt nog te bezien.

Deel van het veranderingslogboek voor Huawei Watch Ultimate software versie 4.0.0.182(C00M00). (Afbeeldingsbron: Huawei Central via Google Translate)
Deel van het veranderingslogboek voor Huawei Watch Ultimate software versie 4.0.0.182(C00M00). (Afbeeldingsbron: Huawei Central via Google Translate)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Huawei brengt nieuwe HarmonyOS 4 update uit voor premium smartwatch
Polly Allcock, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)